Ευριπίδου 31, Αθήνα info@bahar.gr
Για την αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς με το Μπαχάρ στο 210 3217225

Ανθόνερο

Ταυτότητα: Το ανθόνερο, ένα δημοφιλές μέσο αρωματισμού στις κουζίνες της Μέσης Ανατολής, των Βαλκανίων και της βόρειας Αφρικής, στην πραγματικότητα αποτελεί «παραπροϊόν» της διαδικασίας απόσταξης με ατμό, των ανθών εσπεριδοειδών, κυρίως της νεραντζιάς, για την παραγωγή αιθέριων ελαίων. Η τεχνική αυτή, που η επινόησή της αποδίδεται στον Αβικέννα, σπουδαίο Πέρση ιατροφιλόσοφο του 11ου αιώνα, εκτός από το καθαρό αιθέριο έλαιο παράγει και ένα αποσταγμένο αρωματισμένο νερό από την υγροποίηση του ατμού που χρησιμοποιείται. Αυτό το ανθόνερο, με το έντονο και μεθυστικό άρωμα, όπως και το συγγενικό του ροδόνερο διαδόθηκαν μέσω του Βυζαντίου και των Αράβων σε ολόκληρη τη Μεσογειακή λεκάνη. Το ανθόνερο που προτείνει το Μπαχάρ προέρχεται από τις πορτοκαλιές και τις λεμονιές της Χίου, με την υπογραφή ενός από τους παλιότερους αποστάκτες του νησιού.

Μορφή: Γυάλινη φιάλη των 375ml.

Αρώματα και γεύση: Πληθωρική παρουσία στη μύτη, που ακροβατεί ανάμεσα στα αρώματα λεμονανθών και ανθών πορτοκαλιάς. Το ίδιο αρωματικό προφίλ επαναλαμβάνεται και στο στόμα.

Στην κουζίνα: Αρωματίζει αμυγδαλωτά, γλυκά του ταψιού, παγωτά, κουλουράκια, λουκούμια, κέικ ακόμα και κοκτέιλς. Σε μερικές αραβικές χώρες το χρησιμοποιούν ως καταπραϋντικό για τους πόνους του στομαχιού, ενώ αλλού προσθέτουν μερικές σταγόνες στο πόσιμο νερό για να βελτιώσουν τη γεύση του.

Ταιριάσματα: Αγαπά την αμυγδαλόπαστα, τον γλυκάνισο, την κανέλα και το γαρίφαλο, αλλά και τον χυμό λεμονιού ή πορτοκαλιού.