Ευριπίδου 31, Αθήνα info@bahar.gr
Για την αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς με το Μπαχάρ στο 210 3217225

Γιουβαρλάκια με κιμά κοτόπουλου

Φαγάκι ελαφρύ, εύκολο, ιδανικό και για παιδιά!

Ο καιρός μπορεί ακόμα να μην έχει κρυώσει αλλά σ' αυτή την εκδοχή θα τα λατρέψετε και θα τα αποζητάτε σε κάθε εποχή!

ΥΛΙΚΑ

  • 1κ. κιμά κοτόπουλο
  • 65γρ. μίγμα για γιουβαρλάκια ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 φλιτζάνι ρύζι barboil
  • 1/2 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 κγ. ζωμό λαχανικών ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 1/2 lt νερό
  • πιπεράτα Μπαχάρ
  • αλάτι Μπαχάρ
  • 2 μεσαίες πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 1 αυγό
  • 2 λεμόνια το χυμό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το μίγμα για γιουβαρλάκια, το ρύζι και το ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε το μίγμα με τα χέρια μας πολύ καλά και πλάθουμε γιουβαρλάκια σε μπαλίτσες. Εάν το μίγμα μας είναι υδαρές προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Σε κατσαρόλα βάζουμε να βράσει ο ζωμός λαχανικών. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε το ελαιόλαδο αλάτι πιπεράτα τις πατάτες και τα γιουβαρλάκια τα οποία τα έχουμε πρώτα αλευρώσει και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 35-40 λεπτά.

Σε ένα μπολ προσθέτουμε το ασπράδι και το χτυπάμε πολύ καλά. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον κρόκο και το χυμό από το λεμόνι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα. Παίρνουμε λίγο από τον ζεστό ζωμό και τον ρίχνουμε μέσα στο μπόλ. Τέλος ενσωματώνουμε το μίγμα του μπόλ στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά και σερβίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό.