Ευριπίδου 31, Αθήνα info@bahar.gr
Για την αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς με το Μπαχάρ στο 210 3217225

Κολιός πλακί στο φούρνο

Κάθε πράγμα στον καιρό του... και λίγο πριν μας αποχαιρετήσει το φετινό καλοκαίρι, το Μπαχάρ μαγειρεύει τον αυγουστιάτικο κολιό!

Η καλοκαιρινή διάθεση δε μας εγκαταλείπει ακόμα, όπως ακριβώς συμβαίνει και με την καλοκαιρινή μας όρεξη για πεντανόστιμες συνταγές που μυρίζουν θάλασσα!

ΥΛΙΚΑ

  • 4 μεγάλοι κολιοί
  • 1 κγ γαλλικές πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • ½ ρίζα φινόκιο σε φέτες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 80ml ελαιόλαδο
  • αλάτι Μπαχάρ
  • Πιπεράτα Μπαχάρ
  • 200 γρ κονσέρβα τομάτα κονκασέ
  • 200 γρ. χυμό τομάτας 
  • 50 ml oύζο
  • 2κγ μαραθόσπορο
  • 2 κγ φλέικσ σκόρδου
  • 1κγ ζωμό λαχανικών
  • 1κγ ζωμό ψαριού
  • 200 ml νερό
  • 12 μικρές λεπτές φέτες φρέσκιας τομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Πλένουμε καλά τις γαλλικές πατάτες και τις κόβουμε στη μέση. Ρίχνουμε τις πατάτες στο ταψί. Σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, το φινόκιο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε το λάδι , το αλάτι και την πιπεράτα. Γεμίζουμε τις κοιλιές των ψαριών.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε την τομάτα κονκασέ, το χυμό και το ούζο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το μαραθόσπορο, τα flakes του σκόρδου, το ζωμό λαχανικών, το ζωμό ψαριού και το νερό. Ανακατεύουμε καλά. Εάν θέλουμε προσθέτουμε αλάτι και πιπεράτα.

Περιχύνουμε τα ψάρια και τις πατάτες με την σάλτσα. Τέλος βάζουμε πάνω από τα ψάρια 4 φέτες τομάτας και ψήνουμε για 30 λεπτά στους 220 βαθμούς. Προσθέτουμε επιπλέον νερό εάν χρειαστεί.

Σερβίρουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.