Ευριπίδου 31, Αθήνα info@bahar.gr
Για την αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς με το Μπαχάρ στο 210 3217225

Κρασοκούλουρα αρωματικά

Αρώματα Σμύρνης ανακατεμένα με τη γεύση του πορτοκαλιού και τη σπιρτάδα του κόκκινου κρασιού αναδύονται μέσα από τη κουζίνα σας και σας ταξιδεύουν στην μνήμες της γεύσης.

Δημιουργήστε τις δικές σας γευστικές αναμνήσεις τις δικές σας γευστικές αναμνήσεις με συνταγή ιδανική για αυτό το σκοπό.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 2 ½ φλιτζάνια τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί
  • 1 ½ κγ Μιξ Σμυρναίικα γλυκά Μπαχάρ
  • 2 πορτοκάλια ξύσμα
  • 2 πορτοκάλια το χυμό
  • 2 κσ μπέικιν Μπαχάρ
  • ½ κγ μαγειρική σόδα Μπαχάρ
  • ½ φλι. τσαγιού σουσάμι Μπαχάρ
  • 2κσ ανθόνερο
  • 1 kg αλεύρι περίπου για όλες τις χρήσεις
  • σουσάμι για το πλάσιμο
  • καστανή ζάχαρη για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε λεκάνη ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και τ' ανακατεύουμε καλά με σύρμα για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, και το μίγμα Σμυρναίικων γλυκών. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκάλι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Παράλληλα στο χυμό από τα πορτοκάλια προσθέτουμε το μισό μπέικιν και όλο μαζί μετά το βάζουμε στη λεκάνη με τα υπόλοιπα υλικά και προσθέτουμε την σόδα Μπαχάρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Καβουρδίζουμε το σουσάμι και μόλις είναι έτοιμο το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε το ανθόνερο και μετά το κοσκινισμένο αλεύρι και το υπόλοιπο μπέικιν Μπαχάρ.

Δεν ζυμώνουμε πολλή ώρα τη ζύμη γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.

Πέρνουμε μια ποσότητα από το ζυμάρι και πλάθουμε ένα μικρό ρολάκι διαμέτρου 3 εκατοστών .

Τοποθετούμε σε ξύλο κοπής και με μαχαίρι κόβουμε σε διαγώνιες φετούλες πάχους 0,5 εκατοστών. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλο το ζυμάρι. Τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα. Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε με σουσάμι ή μαύρη ζάχαρη

Όσο μεγαλύτερη είναι η διάμετρος κόβοντας τα τόσο μεγαλύτερα θα βγουν τα κουλουράκια .

Τα ψήνουμε στους 170οC σε αέρα για 25΄-30΄.