Ευριπίδου 31, Αθήνα info@bahar.gr
Για την αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς με το Μπαχάρ στο 210 3217225

Μαροκινό ΤΑΝΖΙΝ

Γεύση και άρωμα από το Μαρόκο φέρνει το Μπαχάρ για να μας ζεστάνει τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου.

Δοκιμαστείτε στην Μαροκινή κουζίνα με μία συνταγή που θα λατρέψουν οι φίλοι των δυνατών γεύσεων. 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ 

  • 600 γρ. αρνί ψαχνό, σε μερίδες
  • 1/2 κ.γ. ρας-ελ-χανούτ Μπαχάρ
  • 1/2 κ.γ. Τζίντζερ σκόνη Μπαχάρ
  • 6 κσ ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο φρέσκο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομένο
  • 1.γ. Σκόρδο φλεικς Μπαχάρ
  • 1 κγ ζωμό λαχανικών Μπαχάρ
  • 1/2 φλ.τσ. σταφίδα σουλτανίνα
  • 1 φλ.τσ. ασπρισμένη και καβουρδισμένη αμυγδαλόψιχα
  • 2 ξύλα κανέλας Μπαχάρ
  • αλάτι
  • πιπεράτα Μπαχάρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ' ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το ρας-ελ-χανουτ και το τζίντζερ και 4 κγ. Ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το κρέας, το ανακατεύουμε καλά και το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για μια νύχτα. Βάζουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν για 1-2 ώρες σε χλιαρό νερό.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το βούτυρο και σοτάρουμε το
το κρέας πολύ καλά για περίπου 5 λεπτά. Στην συνέχεια το αποσύρουμε και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 2-3 λεπτά αργότερα ξαναβάζουμε το κρέας και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και περίπου μισό λίτρο νερό.

Τέλος προσθέτουμε τις κανέλες, το αλάτι και την πιπεράτα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και ψήνουμε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου.

Προς το τέλος, προσθέτουμε τις σταφίδες στραγγισμένες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα γύρω στα 5' ακόμα μέχρι να πήξει η σάλτσα και να πάρει υφή σιροπιού. Για το σερβίρισμα, βάζουμε πρώτα στην πιατέλα το κρέας, κατόπιν επάνω τις σταφίδες, περιχύνουμε με τη σάλτσα και καλύπτουμε με τα αμύγδαλα τα οποία τα έχουμε πρώτα καβουρδίσει. Συνοδεύουμε με κους κους ή πιτούλες.