Ευριπίδου 31, Αθήνα info@bahar.gr
Για την αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς με το Μπαχάρ στο 210 3217225

Μείγμα Πιπεράτα

Ταυτότητα: Ένα πρωτότυπο και ελκυστικό μείγμα διαλεχτών πιπεριών, δημιούργημα του Μπαχάρ, έρχεται να μας ταξιδέψει στον κόσμο των πικάντικων αρωμάτων. Οι κόκκοι του Piper nigrum, στις τρεις χρωματικές «εκδοχές» του –λευκό, πράσινο και μαύρο- με τις διαφορετικές εντάσεις τους, μαζί με τους κόκκους του συγγενικού του Piper cubeba ή πιπέρι κουμπέμπ, συναντούν τους καρπούς άλλων τριών δέντρων, που όλοι ονομάζουμε πιπέρια χωρίς να ανήκουν στην πραγματικότητα στην οικογένεια των πιπερόδεντρων. Πρόκειται για το Schinus terebinthifolius, που δίνει το ροζ πιπέρι, το Zanthoxylum piperitum, γνωστό ως πιπέρι Σετσουάν, και το Aframomum melegueta ή πιπέρι της Γουϊνέας.

Μορφή: Πολύχρωμο μείγμα με ολόκληρους κόκκους επτά διαφορετικών πιπεριών.

Αρώματα και γεύση: Κάθε πιπέρι προσθέτει τα δικά του χαρακτηριστικά στην τελική σύνθεση. Από τα λεμονάτα αρώματα και το «δροσερό» κάψιμο του πιπεριού Σετσουάν μέχρι τη «γλυκιά» παρουσία του ροζ πιπεριού και από τη χαρακτηριστική ένταση του μαυροπίπερου μέχρι τη λεπτή γεύση του λευκού πιπεριού, όλα συμβάλλουν στη δημιουργία ενός συνόλου με ισχυρή ταυτότητα.

Στην κουζίνα: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το μείγμα πιπεράτα στο μαγείρεμα όπως το κοινό πιπέρι. Όμως, αν θέλετε να απολαύσετε πραγματικά την πολυπλοκότητά του, προτιμήστε το φρεσκοτριμμένο, πριν το σερβίρισμα, σε ψητά κρέατα και πουλερικά.

Ταιριάσματα: Ταιριάζει με όλα τα υπόλοιπα μπαχαρικά και μυρωδικά.