ΡΑΚΟΜΕΛΟ! Η αυθεντική συνταγή για το αγαπημένο, αρωματικό, χαλαρωτικό ποτό, όπως το φτιάχνουν στην Κρήτη. Θα χρειαστείτε τα καλύτερα υλικά από το Μπαχάρ: 2 ξυλάκια κανέλας (μικρά), 5 γαρίφαλα (μοσχοκάρφια), φλούδα από 1/2 πορτοκάλι ή 2 φέτες αποξηραμένο πορτοκάλι, 1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο, 1 φλιτζάνι ρακή (ή τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο), 2 κουταλιές γλυκού μέλι. Βάζετε τη ρακή σε πλατύ σκεύος, μαζί με το μέλι και τα μπαχαρικά, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας να λιώσει το μέλι. Σε λίγο θα αρχίσουν να αναδύονται τα αρώματα. Μόλις πάρουν βράση, αμέσως όμως, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε το κατσαρολάκι επάνω στο μάτι, μέχρι να κρυώσει λίγο, για να πάρει όλα τα αρώματα. Πετάτε τα μπαχαρικά, μεταφέρετε σε κανατάκι και σερβίρετε σε σφηνάκια.
Προσαρμόζετε τις ποσότητες μελιού και μπαχαρικών ανάλογα με τη διάθεσή σας, προσθέτετε ή αφαιρείτε. Το πορτοκάλι μπορεί να αντικατασταθεί και από λεμόνι.
Στην υγειά σας!
Ευριπίδου 31, Αθήνα
info@bahar.gr
Για την αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς με το Μπαχάρ στο 210 3217225