Ευριπίδου 31, Αθήνα info@bahar.gr
Για την αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς με το Μπαχάρ στο 210 3217225

Μαρινάδα μουστάρδας-σκόρδου

Ταυτότητα: Το μαρινάρισμα είναι ένας από τους πολλούς τρόπους που επινόησαν οι άνθρωποι για να κάνουν τις τροφές τους πιο νόστιμες ή για να βελτιώσουν την υφή τους. Η ονομασία παραπέμπει μάλλον στο λατινικό aqua marina (θαλασσινό νερό)  και σχετίζεται με την άλμη που χρησιμοποιούσαν για τα τουρσιά. Συνήθως οι μαρινάδες περιέχουν ένα όξινο συστατικό, όπως λεμόνι, ξίδι ή κρασί, που βοηθάει να μαλακώσουν οι ίνες των κρεατικών και να απορροφήσουν περισσότερη υγρασία, ώστε να παραμείνουν τρυφερά και ζουμερά μετά το ψήσιμο. Το μυστικό μιας καλής μαρινάδας είναι η ισορροπία ανάμεσα στο όξινο συστατικό, το λάδι και τα μπαχαρικά, που συνήθως προσαρμόζονται ανάλογα με το είδος του κρέατος ή τις γευστικές συνήθειες κάθε περιοχής. Η μαρινάτα μουστάρδας - σκόρδου του Μπαχάρ έχει γαλλικές επιρροές, αλλά πολλές χρήσεις στο ελληνικό τραπέζι.

Μορφή: Παχύρευστη σάλτσα, με ανοιχτό καφέ-κίτρινο χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Το σκόρδο κάνει αισθητή την παρουσία του, ενώ λίγο πιο πίσω αναγνωρίζεται το ιδιαίτερο άρωμα του εστραγκόν. Η γεύση είναι έντονη και επίμονη, αρκετά αλμυρή, με αρώματα μουστάρδας και σκόρδου.

 Στην κουζίνα: Χρησιμοποιήστε την σε αρνί ή κατσίκι, πριν το ψήσετε στον φούρνο, στη σχάρα ή ακόμα και στη σούβλα. Αλείψτε τις πατάτες φούρνου, αλλά δοκιμάστε την ακόμα ως ντιπ στο τραπέζι, ανακατεμένη με γιαούρτι ή τριμμένο τυρί.

Ταιριάσματα: Αν σας αρέσουν οι πικάντικες γεύσεις, μπορείτε να προσθέσετε πιπέρι. Αν πάλι προσθέσετε λίγο μέλι, θα έχετε μια μαρινάδα ιδανική για πουλερικά και χοιρινό.