Ευριπίδου 31, Αθήνα info@bahar.gr
Για την αμεσότερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε τηλεφωνικώς με το Μπαχάρ στο 210 3217225

Τάρτα θαλασσινών Μπαχάρ

Μια έξυπνη, πρωτότυπη, καλοκαιρινή ιδέα από το Μπαχάρ και τους συνεργάτες του...

Μία τάρτα με χρώμα και άρωμα θάλασσας που θα ξετρελάνει τόσο τους λάτρες των θαλασσινών όσο και τους "θαλασσινοσκεπτικιστές"!

ΥΛΙΚΑ

  • 1 φύλλο για τάρτα
  • 1/2 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πλοκάμι χταπόδι βρασμένο και κομμένο σε ροδέλες
  • 6 καλαμαράκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 500 γρ. μικρές γαρίδες αποφλοιωμένες
  • 2 κ.σ. αφυδατωμένες πράσινες πιπεριές
  • 3 κ.σ. πιπεριές Φλωρίνης λιαστές ψιλοκομμένες
  • 10 μύδια με κέλυφος
  • 1κ.σ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπεράτα
  • 1/2 ποτήρι κρασιού ούζο
  • 1κ.γ. ζωμό θαλασσινών
  • 1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ
  • 1κ.γ. ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φόρμα απλώνουμε το φύλλο της τάρτας πολύ καλά έτσι ώστε να εφαρμόσει σε όλη την επιφάνεια του σκεύους. Τοποθετούμε μια λαδόκολλά και μερικά όσπρια για βάρος και ψήνουμε την τάρτα στον αέρα για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να έχει πάρει ένα χρυσαφί χρώμα. Σε περίπτωση που ο πάτος της εξακολουθεί να είναι μαλακός αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη.

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χταπόδι, το καλαμάρι και τις γαρίδες. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 λεπτά ακόμα και προσθέτουμε τις πιπεριές. Σοτάρουμε για ακόμη 3-4 λεπτά. Βάζουμε τα μύδια ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αλεύρι και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Αλατοπιπερόνουμε και ρίχνουμε το ούζο.

Τέλος προσθέτουμε το ζωμό θαλασσινών, την τομάτα κονκασέ και εάν χρειαστεί λίγο νερό. Αφήνουμε να βράσει για λίγο και προσθέτουμε και την ρίγανη. Χαμηλώνουμε την δύναμη της φωτιάς, σκεπάζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά ακόμα μέχρι να έχει «πιεί» τα 2/3 από τα υγρά της η γέμιση. Βάζουμε το μείγμα την τάρτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Σερβίρουμε ζεστή και προσθέτουμε λίγο φρέσκο μαϊντανό.