Τα φρέσκα, μαλακά, κατσικίσια τυριά, αλλά και τα λίγο πιο σκληρά και ώριμα, μαζί με πάπρικα, κόκκους πιπεριών (μαύρο, πράσινο, ροζ και λευκό), αλλά και τριμμένα αρωματικά «ψευδοπίπερα».
Τα λευκά, φρέσκα, κρεμώδη τυριά, με την υπόξινη γεύση, συνήθως από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα, μαζί με φρέσκα ή αποξηραμένα μυρωδικά, όπως ο βασιλικός, ο δυόσμος, η ρίγανη, το θυμάρι ή το δενδρολίβανο, αλλά και με καπνιστή πάπρικα.
Τα μαλακά τυριά τυρογάλακτος, όπως η Μυζήθρα ή ο Ανθότυρος και τα αντίστοιχά τους, μαζί με μείγματα κάρι, πάπρικα, αλλά και πιπέρι καγιέν.
Τα έντονα αρωματικά, μαλακά τυριά με κρούστα, όπως τα γαλλικά Munster και Pont l’ évêque, από αγελαδινό γάλα, ή τα αντίστοιχά τους, μαζί με σπόρους κύμινου ή αγριοκύμινου (κιούμελ ή κάρβι).
Τα μαλακά τυριά με «ανθισμένη» κρούστα, όπως το Camembert ή το Brie, ειδικά όταν έχουν ζεσταθεί στο φούρνο, μαζί με αρωματικά κάρι ή με κουρκουμά.
Τα σκληρά τυριά από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα, όπως οι περισσότερες ελληνικές γραβιέρες και όχι μόνο, μαζί με ρίγανη, θυμάρι, μαύρο πιπέρι, αλλά και με μπούκοβο.
Τα πολύ σκληρά τυριά, με κοκκώδη υφή, όπως η παρμεζάνα ή οι πολύ παλαιωμένες ελληνικές γραβιέρες, λόγω της αρκετά αλμυρής γεύσης τους, μαζί με ξερά φρούτα και κύμινο ή με μαρμελάδα πορτοκάλι αρωματισμένη με τζίντζερ.