Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μπακαλιάρος με κουρκούτι και σκορδαλιά

Ένα πιάτο παραδοσιακό, που συνδέεται με την 25η Μαρτίου…

Αλλά και ένα πιάτο τόσο νόστιμο που αξίζει να το δοκιμάσετε πολλές ακόμα φορές μέσα στο χρόνο!

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Υλικά

  • 4 φέτες μπακαλιάρος παστός ξαρμυρισμένος
  •  

Για το κουρκούτι

  • 150γρ. Αλεύρι
  • 330 ml. Μπύρα
  • 2 κσ. μιξ ψάρι μπαχάρ
  • 2κσ σουσάμι
  • 2 κσ. Κέτσαπ
  • 1/2 κγ μαυροκούκι
  • 1κγ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • πιπέρατα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  •  

Για την σκορδαλιά

  • 500 ml νερό
  • 200 ml γάλα
  • 2 κ.γ. ζωμό λαχανικών
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. πουρές σκόνη
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης
  • 2 κγ. πάστα σκόρδου
  • ξύδι

Εκτέλεση

Διαλέγουμε φιλέτα μπακαλιάρου χοντρά (ξαλμυρίζουν πιο εύκολα και είναι πιο αφράτα).  Κόβουμε  το ψάρι σε κομμάτια. Το βάζουμε  σε ένα μπολ με μπόλικο νερό, το οποίο θα αλλάζετε κάθε 3-4 ώρες. Αφού ξαρμυρίσει , το αφήνουμε  σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσει καλά κι αφαιρούμε τυχόν κόκαλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε  όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να γίνει ένας παχύρευστος χυλός. Βουτάμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου μέσα στο κουρκούτι και στη συνέχεια τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο με καυτό λάδι. Την στιγμή που βάζουμε το μπακαλιάρο μέσα στο λάδι χαμηλώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε για περίπου 4-5 λεπτά έτσι ώστε να πάρει χρυσαφί χρώμα. Τοποθετούμε τα κομμάτια σε ένα απορροφητικό χαρτί και μετά σε σχάρα.
Σε μια κατσαρολα προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός απο τον πουρέ. Αφού ζεσταθεί καλά το μίγμα μας και έχει λιώσει και το βούτυρο προσθέτουμε το πουρέ και ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά.

Σπάζουμε τα φυστίκια Αιγίνης και σε ένα τηγανάκι τα καψαλίζουμε.Τα προσθέτουμε στον πουρέ μαζί με την πάστα σκόρδου και το ξύδι σε ποσότητα της αρεσκίας μας.

Σερβίρουμε την σκορδαλιά και τον μπακαλιάρο αμέσως.

Tip

Καλό είναι το ψάρι κατα το ξαρμύρισμα  να ακουμπά πάνω σε μια σχάρα και όχι στο πάτο του μπολ διότι εκεί υπάρχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι. (Ο μπακαλιάρος χρειάζεται από 12-24 ώρες ξαρμύρισμα. Όσο πιο συχνά αλλάζετε το νερό, τόσο πιο γρήγορα θα ξαρμυρίσει).

Drag View Close play