Μοσχάρι φιλέτο παγιάρ με αρωματικά και πορτοκάλι

Οι αυγουστιάτικες συνταγές του Μπαχάρ ξεκινούν με φόντο τη θάλασσα και σας καλούν να τις δοκιμάσετε!…

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια φιλέτο μόσχου σε λεπτές φέτες
  • 1μάτσο ρόκα
  • 1 πορτοκάλι σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια, κομμένα λεπτές λωρίδες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
  • 1 αχλάδι σε μικρά κυβάκια
  • Αλάτι
  • Πιπεράτα

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές φέτες . Αλατοπιπερόνουμε και βάζουμε λίγο από τον αποξηραμένο βασιλικό. Στην συνέχεια προσθέτουμε τα λαχανικά στο κάθε κομμάτι λίγη ρόκα 1 φέτα πορτοκάλι και το κλείνουμε ρολάκι πιάνοντας το με μια οδοντογλυφίδα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το χυμό του πορτοκαλιού, το αχλάδι και εάν θέλουμε και 2 φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού. Τα βράζουμε έως ότου μειωθεί ο όγκος του πορτοκαλιού στο μισό. Στην συνέχεια με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την σάλτσα μας και την αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει.

Σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε τα ρολάκια και τα αποσύρουμε.

Σερβίρουμε και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα.

0%
Drag View Close play