Υλικά
- 500γρ. πατάτες βρασμένες
- 1 κολοκύθι
- 2 καρότα
- 3 φρ. Κρεμμύδια
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- ½ ματσάκι μαϊντανός
- 150 γρ. αρακάς
- ½ κγ. κοκκινοπίπερο Μπαχάρ
- ½ κγ. κάρρυ Μπαχάρ
- ½ κγ. κύμινο Μπαχάρ
- 1 ½ κγ. μιξ μεντιτερανέ Μπαχάρ
- 1 κγ. πολτό σκόρδου Μπαχάρ
- 2 κ.σ. γαλέτα Μπαχάρ
- Αλάτι Μπαχάρ
- Πιπεράτα Μπαχάρ
- 1 αυγό
- 1 ½ κ.σ. σουσάμι Μπαχάρ
- Καλαμποκάλευρο για το τηγάνισμα
Για το dip
- 200 γρ. γιαούρτι
- Ξύσμα από μισό lime
- Αλάτι Μπαχάρ
- Πιπεράτα Μπαχάρ
- Χυμό από ½ lime
- 4-5 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμάνα
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις πατάτες να βράσουν με σκοπό να τις πολτοποιήσουμε. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κολοκύθι και το καρότο που τα έχουμε τρίψει από την χοντρή πλευρά του τρίφτη. Ψιλοκόβουμε και προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης. Στην συνέχεια προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο μαιντανό. Στη συνέχεια προσθέτουμε την πολτοποιημένη πατάτα και τον αρακά που έχουμε βράσει.
Τέλος προσθέτουμε με την σειρά το κοκκινοπίπερο Μπαχάρ, το κάρρυ Μπαχάρ, το κύμινο Μπαχάρ, το μιξ μεντιτερανέ Μπαχάρ, το πολτό σκόρδου Μπαχάρ και την γαλέτα Μπαχάρ. Ανακατεύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το αλάτι και την πιπεράτα Μπαχάρ.
Πρίν τοποθετήσουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες, προσθέτουμε το σουσάμι και το αυγό και ανακατεύουμε ακόμα μια φορά.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λάδι και τηγανίζουμε τα τους κεφτέδες που έχουμε πλάσει αφού πρώτα τους έχουμε περάσει από το καλαμποκάλευρο. Βγάζοντας τους , τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για το dip γιαουρτιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Για περισσότερη γεύση θα μπορούσαμε το dip να το προετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα.