Υλικά (Τοματοκεφτέδες)
- ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ κιλό τομάτες σφιχτές χοντροκομμένες
- 100 γρ. λιαστές τομάτες, χοντροκομμένες
- 2κγ δυόσμος αποξηραμένος Μπαχάρ
- 2 κούπες μαϊντανός χοντροκομμένος
- 2-3 κ.γ. ελαιόλαδο
- Αλάτι Μπαχάρ
- Πιπεράτα Μπαχάρ
- 5-8 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση (Τοματοκεφτέδες)
Σε ένα μπολ βάζουμε τις λιαστές ντομάτες με λίγο νερό να μαλακώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, μαζί και με τις λιαστές τομάτες που τις έχουμε ψιλοκόψει εκτός από το αλεύρι. Τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι λίγο λίγο έως ότου δούμε ότι το μείγμα μας έχει σφίξει αρκετά. Η ποσότητα του αλευριού εξαρτάται από την γενική υγρασία όλων των υπολοίπων υλικών. Αφήνουμε το μπολ σε δροσερό μέρος για 15 λεπτά μέχρι τα υλικά να δέσουν.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε αρκετό ελαιόλαδο, πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Υλικά (Mπουρεκάκια με χταπόδι)
- 500 γρ Χταπόδι
- 3-4 φύλλα δάφνης Μπαχάρ
- 1 κγ. πράσινο πιπέρι Μπαχάρ
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ
- 1κγ κόκκινο πιπέρι Μπαχαρ
- 4 κουταλιές σούπας πλιγούρι
- 2κσ φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πακέτο Φύλλα κρούστας
Εκτέλεση (Mπουρεκάκια με χταπόδι)
Βάζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα την οποία την έχουμε ζεστάνει πολύ καλά. Περιμένουμε μέχρι το χταπόδι να πιει τα υγρά του και στην συνέχεια προσθέτουμε λίγο νερό.
Βάζουμε 2-3 δάφνες και το αφήνουμε να βράσει για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Όταν είναι έτοιμο το ψιλοκόβουμε.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι ,προσθέτουμε την ντομάτα κονκασε, ένα φύλλο δάφνης ,το κόκκινο πιπέρι, το πλιγούρι και ελάχιστο αλάτι.
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το χταπόδι και τέλος το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Αφαιρούμε το φύλλο δάφνης και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.
Ανοίγουμε τα φύλα τα κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες κολλάμε 2 φύλλα μεταξύ τους με λίγο ελαιόλαδο. Στην άκρη βάζουμε τη γέμιση.Τυλίγουμε γυρνώντας προς τα μέσα τις εξωτερικές πλευρές των φύλλων για να μη φύγει η γέμιση.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλα τα μπουρεκάκια. Τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν σε φριτέζα με καλαμποκέλαιο.
Βγάζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί μέχρι το σερβίρισμα.