Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα για κεφτέδες, ανατολίτικο

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Οι κεφτέδες είναι ίσως ένας από τους πιο διαδεδομένους τρόπους κατανάλωσης του κρέατος, δημοφιλής από τις κουζίνες της Άπω Ανατολής μέχρι της Σκανδιναβίας. Η προέλευση της λέξης κεφτές, έστω και αν ακούγεται ανατολίτικη, είναι, κατά την επικρατέστερη θεωρία, αρχαιοελληνική, όπως δείχνουν οι αναφορές του Αθήναιου στους Δειπνοσοφιστές και του Ρωμαίου Απίκιου στο περί μαγειρικής πόνημά του. Από το «περίκομμα» (περί+κόπτω=ψιλοκόβω), που ήταν ένα είδος κιμά με μπαχαρικά, του πρώτου, περάσαμε στις «σαρκοπτές» (σάρξ+κόπτω), τους κιμάδες  του δεύτερου, και στη συνέχεια στην απλουστευμένη μορφή κοφτές/κεφτές.     Βέβαια, ανάλογα με την περιοχή, τις πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις των λαών, αλλά και τη διαθεσιμότητα των πρώτων υλών, οι κεφτέδες μπορεί να διαφέρουν δραματικά, ως προς το σχήμα, τα υλικά, τον τρόπο μαγειρέματος ή και τον τρόπο κατανάλωσης. Όμως, στη βάση βρίσκεται πάντα το ψιλοκομμένο ή αλεσμένο κρέας, που αρτύζεται με διάφορα μπαχαρικά και βότανα.

Μορφή: Σκόνη, με καφεκίτρινο χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Το μείγμα για κεφτέδες του Μπαχάρ έχει έντονο χρώμα Ανατολής, καθώς αρωματικά επικρατεί το κύμινο, το μπαχάρι, η πάπρικα και το σκόρδο, ενώ πολύ διακριτικά εμφανίζονται η ρίγανη και ο δυόσμος. Η γεύση είναι πικάντικη, ελαφρά καυτερή και όξινη, αλλά επίσης ελαφρά αλμυρή.

Στην κουζίνα: Αρωματίζει κεφτέδες, μπιφτέκια και κεμπάπ. Προσθέστε το σε κιμάδες για μακαρόνια και σε σάλτσες τομάτας, που θέλετε να ξεχωρίσουν.

Ταιριάσματα: Αγαπά το λάδι, την τομάτα, το κρεμμύδι και τα αρωματικά βότανα.

Drag View Close play