Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Σύμφωνα με τον ελληνικό Κώδικα Τροφίμων και Ποτών ως «Ροδόνερο ή Ροδόσταγμα ή Φυσικό Άρωμα (ή εκχύλισμα) Ρόδου χαρακτηρίζεται το προϊόν περιεκτικότητας τουλάχιστον 0,4% σε ροδέλαιο, που λαμβάνεται είτε με απευθείας εκχύλιση ροδοπέταλων, είτε από το αντίστοιχο αιθέριο έλαιο». Συνήθως, προκύπτει ως παραπροϊόν κατά τη διαδικασία απόσταξης των πετάλων τριών ειδών τριανταφυλλιάς (της Δαμασκηνής, της εκατοντάφυλλης και της μόσχοσμου) για την παραγωγή ροδέλαιου. Παρότι διάφορα είδη τριανταφυλλιάς έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και τουλάχιστον 5.000 χρόνια στο μεγαλύτερο μέρος του βόρειου ημισφαίριου, και τα πέταλά τους χρησιμοποιήθηκαν από νωρίς για την δημιουργία αρωμάτων, η συστηματική και σχετικά φθηνή παραγωγή αιθέριου ελαίου, άρχισε κάπου στον 11ο αιώνα με την τελειοποίηση της απόσταξης με ατμό. Το ροδόνερο, εκτός από τη μαγειρική, χρησιμοποιείται στην παραγωγή καλλυντικών, στην αγιουβερδική ιατρική, σε σπρέι για τον καθαρισμό του προσώπου,  αλλά και σε θρησκευτικές τελετουργίες ορισμένων θρησκειών.

Μορφή: Διάφανο υγρό σε φιάλη.

Αρώματα και γεύση: Πλούσιο άρωμα τριαντάφυλλου τόσο στη μύτη όσο και στο στόμα.

Στην κουζίνα: Αγαπημένο υλικό στις κουζίνες της Ανατολής, αρωματίζει κάθε λογής γλυκά, λουκούμια, κρέμες και παγωτά. Ακόμα, μπορεί να μεταμορφώσει το τσάι, το γάλα ή τα κοκτέιλ σας.

Ταιριάσματα: Αγαπά τη σοκολάτα, τα «γλυκά» λευκά τυριά, την αμυγδαλόπαστα και τα αμύγδαλα, το καρδάμωμο και το σαφράν.

0%
Drag View Close play