Ταυτότητα: Η «μυστική» συνταγή της μαρινάδας μπίρας του Μπαχάρ δημιουργήθηκε την τελευταία δεκαετία και εμπνέεται από την αντίστοιχη που χρησιμοποιούν στη Βαυαρία για το Bbq. Ο χαρακτήρας της όμως είναι πιο πληθωρικός και ολοκληρωμένος, καθώς στη σύνθεσή της συμμετέχουν 20 διαφορετικά μπαχαρικά και μυρωδικά.
Μορφή: Καστανοκόκκινη και παχύρευστη, η μαρινάδα μπίρας, δεν χρειάζεται αραίωμα πριν τη χρήση της.
Αρώματα & γεύση: Στο σύνθετο αρωματικό μπουκέτο της ξεχωρίζουν νότες κεδρόμηλου, μπαχάρι, κανέλα και μοσχοκάρυδο. Η γεύση της είναι διακριτικά γλυκιά και μέτρια πικάντικη.
Στην κουζίνα: Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως έχει για να «τυλίξει» στη στιγμή κρέατα και λαχανικά, αλλά και να μαρινάρει για κάποιες ώρες το αγριογούρουνο και το χοιρινό, την χήνα ή την πάπια. Αραιωμένη με λίγο ελαιόλαδο, προτείνεται για το άλειμμα του βοδινού «σιδηρόδρομου», που προορίζεται για να ψηθεί στη σχάρα. Ανακατεμένη με λίγη μαρμελάδα δαμάσκηνο ή μέλι και αραιωμένη με ουίσκι μπέρμπον γίνεται μαρινάδα για τις κορτεζίνες (τα παϊδάκια ή κοκαλάκια του χοιρινού).
Ταιριάσματα: Αναλόγως με το κρέας για το οποίο προορίζεται και τον ρόλο της στη διαδικασία παρασκευής, αν δηλαδή θα χρησιμοποιηθεί ως μαρινάδα ή σάλτσα, μπορεί να αναμειχθεί με φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι, με ξύσμα ή χυμό εσπεριδοειδών (λεμόνι, γκρέιπφρουτ, νεράντζι ή πορτοκάλι), με σκόρδο, μοσχοκάρυδο και επιπλέον μουστάρδα. Για να γίνει πιο καυτερή, μπορεί να συνδυαστεί με πιπεριά τσίλι σε ροδέλες ή με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο με τσίλι.