Μείγμα για σάλτσα ψητού demi glace σκούρα, σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η demi glace (μισο-γυαλιστερή θα την αποδίδαμε στα ελληνικά, από το glacer, που εκτός από παγώνω σημαίνει και γυαλίζω) συγκαταλέγεται στις κλασικές σάλτσες της γαλλικής κουζίνας. Η αυθεντική συνταγή της αποδίδεται στον σπουδαίο σεφ και θεωρητικό της γαστρονομίας Auguste Escoffier, που μεσουράνησε στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Για πολλούς θεωρείται η πιο χρονοβόρα στην παρασκευή της σάλτσα, αλλά συγχρόνως αποτελεί την απόλυτη βάση για την προετοιμασία αρκετών άλλων. Στην κλασική της εκδοχή προέρχεται από την ανάμειξη ίσων ποσοτήτων ζωμού βοδινού, που έχει συμπυκνωθεί με βρασμό, και sauce espagnole (σος εσπανιόλ), μιας επίσης δύσκολης σάλτσας η οποία περιλαμβάνεται στις 5 βασικές  της γαλλικής κουζίνας. Το μείγμα συμπυκνώνεται ξανά, στο μισό περίπου, με αργό βρασμό. Η εξαιρετικά περίπλοκη αυτή διαδικασία, οδηγεί σε ένα σκούρο, σχεδόν παχύρευστο υγρό, με πυκνή γεύση και πλούσια αρώματα. Το έτοιμο μείγμα demi glace, που προτείνει το Μπαχάρ, δημιουργείται με αφυδάτωση της σάλτσας και σας προσφέρει μια εύκολη και αξιόπιστη λύση για τις ανάγκες της μαγειρικής σας.

Μορφή: Λεπτή σκόνη, με γκρίζο-καφέ χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Πρωταγωνιστούν τα πληθωρικά αρώματα του βοδινού κρέατος, που ακουμπούν σε υπόστρωμα βοτάνων. Η γεύση είναι πλούσια, συμπυκνωμένη, ελαφρά αλμυρή, με τα αρώματα του βοδινού να επαναλαμβάνονται.

Στην κουζίνα: Ιδανική για να συνοδεύσει ψητό μοσχάρι της κατσαρόλας, θα προσθέσει ένταση σε σούπες βοδινού, κοκκινιστά, ακόμα και ριζότι. Ασφαλώς, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε όπου οι συνταγές σας ζητούν μια demi glace. Απλά, αναμείξτε περίπου 12 γραμ. σκόνης σε 100 ml χλιαρό νερό και ανακατέψτε μέχρι να πάρει βράση. Σβήστε τη φωτιά και συνεχίστε ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά ακόμα.

Ταιριάσματα: Η ισχυρή της προσωπικότητα απαιτεί προσοχή στη χρήση πρόσθετων μπαχαρικών ή αλατοπίπερου.

0%
Drag View Close play