Πιπέρι λευκό, σε κόκκους

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το άσπρο πιπέρι δεν είναι τίποτα περισσότερο από τους κόκκους του μαύρου πιπεριού χωρίς το περικάρπιο τους. Προέρχονται από το αναρριχητικό φυτό Πέπερι το μέλαν (Piper Nigrum), το οποίο κατάγεται από τις ανατολικές ακτές της Ινδίας. Οι κόκκοι που προορίζονται για λευκό πιπέρι συλλέγονται όταν είναι πια πολύ ώριμοι, βράζονται για να αποφλοιωθούν και στεγνώνονται. Επειδή αφαιρείται το περικάρπιο, η επιφάνειά τους είναι πιο λεία.

Μορφή: Οι μικροί, λείοι κόκκοι του άσπρου πιπεριού μπορούν είτε να χρησιμοποιηθούν ολόκληροι είτε να αλεστούν στον μύλο, προσφέροντας πάντα φρέσκα τα αρώματα τους.

Αρώματα & γεύση: Η γεύση του είναι πιο ζεστή, αλλά και πιο λεπτή από του μαύρου πιπεριού, ενώ το άρωμα του ηπιότερο και περισσότερο φρουτώδες, με νότες μόσχου και μια ελαφρώς γλυκίζουσα επίγευση.

Στην κουζίνα: Το λευκό πιπέρι θεωρείται ιδανικό για να αναδείξει τα αρώματα των ψαριών, κυρίως του τόνου, αλλά και πολλών άλλων θαλασσινών, όπως οι γαρίδες και οι αστακοί. Συμμετέχει στα μείγματα μπαχαράτ (baharat), γκάραμ μασάλα, ρας-ελ-χανούτ και στο γαλλικό μείγμα των 4 μπαχαρικών. Δοκιμάστε το ακόμα σε αυγά αλλά και σε φράουλες, για μια διαφορετική εμπειρία.

Ταιριάσματα: Συνυπάρχει με τα περισσότερα μπαχαρικά, αλλά δεν προτιμά τους πολύ επιθετικούς συντρόφους. Συνδυάζεται με την κανέλα, το κύμινο, το γαρίφαλο, τον κουρκουμά, το καρδάμωμο, το μοσχοκάρυδο, τον μαϊντανό και το δεντρολίβανο.

0%
Drag View Close play