Σάλτσα μπάρμπεκιου, σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το ψήσιμο κρεατικών στη φωτιά, ως μαγειρική τεχνική, πηγαίνει ίσως τόσο παλιά όσο στην πρώτη φορά που ο άνθρωπος χτύπησε δυο τσακμακόπετρες μεταξύ τους και πετάχτηκε η αρχική σπίθα. Βέβαια, με τα χρόνια, η τεχνική αυτή απέκτησε πολλές παραλλαγές και μια από αυτές είναι το μπάρμπεκιου ή barbecue, barbeque και BBQ, που παραδόξως μάλιστα δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα για όλο τον κόσμο. Αλλού δηλώνει το ψήσιμο πάνω από δυνατή φωτιά, αλλού σε μέτρια κάρβουνα και αλλού πάλι το αργό «μέλωμα» με τη θερμότητα και τον καπνό που έρχεται από μια έμμεση πηγή. Και ακόμα, τη συσκευή που χρησιμοποιείται για το ψήσιμο, αλλά και την ίδια τη συγκέντρωση των ανθρώπων. Μπέρδεμα, έτσι; Όμως, όπως και αν το δει κανείς, τα απαραίτητα στοιχεία είναι η φωτιά, το κρέας, η καλή διάθεση  και η μοναδική σάλτσα μπάρμπεκιου του Μπαχάρ, σε σκόνη.

Μορφή: Λεπτοτριμμένη, εύκολη στη χρήση, σκόνη, με καφέ-μπεζ χρώμα, που γίνεται καφέ-κεραμιδί, όταν έλθει σε επαφή με υγρό.

Αρώματα και γεύση: Το άρωμα της καπνιστής πάπρικας έρχεται πρώτο στην επιφάνεια, ειδικά όταν η σκόνη ενυδατωθεί. Ακολουθούν το σκόρδο, το κρεμμύδι και ένα λεπτό πέρασμα μπαχαρικών. Στη γεύση, όπως όλες σχεδόν οι σάλτσες μπάρμπεκιου, συνδυάζει το αλμυρό, το γλυκό και το πικάντικο.

Στην κουζίνα: Οτιδήποτε ψήνεται στη σχάρα ή στην πλάκα, θα γίνει νοστιμότερο με τη σάλτσα μπάρμπεκιου του Μπαχάρ. Χρησιμοποιήστε τη σκόνη όπως είναι πάνω στα ψημένα κρέατα ή αναμείξτε τη με νερό ή σάλτσα τομάτας ή ακόμα και λίγο ξίδι για να αλείψετε τα κρέατα πριν τα ψήσετε.

Ταιριάσματα: Αγαπά τον τριμμένο σιναπόσπορο, το ξίδι, την τομάτα και όλα σχεδόν τα ξερά μπαχαρικά ή μυρωδικά.

0%
Drag View Close play