Τσάι πράσινο, μπουκετάκια blooming

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το «τσάι που ανθίζει» έρχεται από την παράδοση της νότιας Κίνας και ιδιαίτερα από την επαρχία Yunnan, αλλά έγινε γνωστό στη Δύση μόλις τα τελευταία χρόνια. Όπως υπαινίσσεται το όνομά του, πρόκειται για  απομίμηση ενός μπουμπουκιού τεϊόδεντρου, που μόλις έρθει σε επαφή με ζεστό νερό ανοίγει σαν λουλούδι, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα. Αντικείμενο μικροτεχνίας λοιπόν, που δημιουργείται με προσεκτικά διαλεγμένα φύλλα και μπουμπούκια, συνήθως πράσινου τσαγιού, τα οποία συμπιέζονται επιδέξια ώστε να αποκτήσουν το επιθυμητό σχήμα, ενώ στο κέντρο τους «φυλακίζεται» συχνά ένα αποξηραμένο λουλούδι. Το λουλούδι αυτό, για παράδειγμα, μπορεί να είναι κινέζικο γαρύφαλλο, τριανταφυλλάκι, χρυσάνθεμο, γιασεμί, καλέντουλα, κρίνος ή ιβίσκος, όπως στο τσάι, που σας προτείνει το Μπαχάρ.

Μορφή: «Μπουμπούκι» με πολύ σκούρο πράσινο χρώμα, συσκευασμένο αεροστεγώς για να διατηρήσει τα χαρακτηριστικά του.

Αρώματα και γεύση: Τα λεπτά αρώματα του πράσινου τσαγιού, με τις γήινες νότες, συναντούν τα λουλουδάτα αρώματα του ιβίσκου. Η γεύση είναι ντελικάτη, με διακριτικά στυφό τελείωμα.

Στην κουζίνα: Για να απολαύσετε όχι μόνο τη γεύση αλλά και το θέαμα που προσφέρει αυτό το τσάι, χρησιμοποιήστε άχρωμο, διάφανο γυάλινο σκεύος με φαρδύ πυθμένα, π.χ. μια κανάτα του νερού ή του τσαγιού, που αντέχει όμως τις υψηλές θερμοκρασίες. Θα χρειαστούν 5 περίπου λεπτά, σε νερό 90-95ο C, για να αποκαλυφθεί η λουλουδένια «καρδιά» του. Αφού σερβίρετε σε φλυτζάνια, μπορείτε να προσθέσετε γάλα ή ζάχαρη.

Ταιριάσματα: Για να ενισχύσετε τη γεύση του μπορείτε να προσθέσετε ξύλο κανέλας, ξερή φλούδα πορτοκαλιού ή λεμονιού, αλλά και αποξηραμένα άνθη όπως το γιασεμί.

0%
Drag View Close play