Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το τρυγικό οξύ (Tartaric acid και Acide tartrique, στα αγγλικά και τα γαλλικά αντίστοιχα) είναι ένα φυσικό, οργανικό οξύ, που συναντάμε σε πολλά φρούτα και κυρίως στα σταφύλια, την μπανάνα, τον ταμάρινθο και τα φραγκόσυκα. Αποτελεί επίσης ένα από τα βασικά οξέα του κρασιού, όπου λειτουργεί ως αντιοξειδωτικός και αντιβακτηριδιακός παράγοντας. Απομονώθηκε για πρώτη φορά γύρω στο 800 μ.Χ. από την τρυγία του κρασιού, από έναν Πέρση αλχημιστή. Η σύγχρονη μέθοδος παραγωγής του, που επίσης στηρίζεται στην τρυγία (το όξινο τρυγικό κάλιο που προκύπτει ως υποπροϊόν της αλκοολικής ζύμωσης), επινοήθηκε στα μέσα του 18ου αιώνα από τον Σουηδό χημικό C.W. Scheele. Στη μαγειρική είναι γνωστό ως «ξινό», (αν και η ονομασία αυτή δημιουργεί μια μικρή σύγχυση καθώς τη μοιράζεται με το κιτρικό οξύ), ενώ περιλαμβάνεται στον κατάλογο των προσθέτων για τρόφιμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον κωδικό Ε334.

Μορφή: Πολύ λεπτή, κρυσταλλική σκόνη, με λευκό χρώμα, που διαλύεται εύκολα στο νερό και σε αλκοόλη.

Αρώματα και γεύση: Πρακτικά άοσμο, έχει έντονα όξινη και ελαφρά στυπτική γεύση.

Στην κουζίνα: Εκτός από τη χρήση στην οινοποιία και τη συντήρηση των τροφίμων, το τρυγικό οξύ θα προσθέσει την ξινή γεύση του σε όσα φαγητά χρειάζεται αντικαθιστώντας το λεμόνι, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν χρειαζόμαστε το άρωμά του. Θα το συναντήσουμε συχνά στις αυθεντικές συνταγές της μεξικάνικης κουζίνας, ενώ αν αναμειχθεί με μαγειρική σόδα λειτουργεί ως διογκωτικός παράγοντας.

Ταιριάσματα: Η οξύτητά του αναδεικνύει τα αρώματα σε όλες τις παρασκευές.

Drag View Close play