Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα για dressing Caesar salad

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η ιστορία αυτού του μείγματος συνδέεται με τη διάσημη σαλάτα Σίζαρ (Caesar salad), την οποία επινόησε ο Σίζαρ Καρντίνι (Caesar Cardini), Ιταλός μετανάστης και ιδιοκτήτης ενός εστιατορίου στην Τιχουάνα των ΗΠΑ, όταν την 4η Ιουλίου του 1924, επέτειο της Ανεξαρτησίας για τους Αμερικανούς, το μικρό του εστιατόριο ξέμεινε από προμήθειες. Ο Καρντίνι, αυτοσχεδιάζοντας, ανακάτεψε ολόκληρα φύλλα μαρουλιού με ό,τι υλικά  βρέθηκαν στην κουζίνα του, τα πασπάλισε με παρμεζάνα και έφτιαξε στη στιγμή μια εξαιρετική σαλάτα μπροστά στους πελάτες του. Η πρωτοτυπία της εστιάζεται στη σύνθεση του ντρέσινγκ, που είναι στην ουσία μια βινεγκρέτ με κρόκο αυγού, σκόρδο, γούστερ σος (worcestershire sauce), χυμό λεμονιού ή λάιμ, πιπέρι, μουστάρδα και αντσούγιες. Προστίθεται λάδι, με αργή ροή, το οποίο με το χτύπημα γαλακτωματοποιείται, όπως η μαγιονέζα.

Μορφή: Λεπτόκοκκη, κιτρινωπή σκόνη.

Αρώματα και γεύση: Το σύνθετο άρωμα του μείγματος παραπέμπει κυρίως στις αντσούγιες, ενώ η ελαφρώς πικάντικη γεύση του θυμίζει τη γούστερ σος.

Στην κουζίνα: Το μείγμα αναμειγνύεται με μαγιονέζα, σε αναλογία 50 γρ. σκόνη ανά 500 γρ. μαγιονέζας. Η επιθυμητή πυκνότητα του ντρέσινγκ ρυθμίζεται με την προσθήκη κρύου νερού. Για λιγότερα λιπαρά και πιο ανάλαφρη γεύση, ένα ποσοστό μαγιονέζας μπορεί να αντικατασταθεί με στραγγιστο γιαούρτι, αλλά φυσικά θα έχετε άλλο τελικό αποτέλεσμα.

Ταιριάσματα: Κάποια φρέσκα μυριστικά, επιπλέον σκόρδο ή ξύσμα λεμονιού είναι το μέγιστο που μπορεί να προσθέσει κανείς στο μείγμα, εφόσον επιθυμεί να διατηρήσει την ταυτότητα του ντρέσινγκ.

Drag View Close play