Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μελάνι σουπιάς, σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το πηχτό και σχεδόν μαύρο υγρό, που εκκρίνουν οι μελανηφόροι αδένες των κεφαλόποδων και είναι γνωστό ως μελάνι, χρησιμοποιήθηκε από πολύ παλιά στην κουζίνα για να δώσει χρώμα και πρωτοτυπία, με φυσικό τρόπο, σε γλυκές και αλμυρές παρασκευές. Η χρήση του μελανιού της σουπιάς ήταν κοινή στους φτωχούς οικισμούς των ψαράδων της Ιταλίας, στη Σικελία και το Βένετο. Αλλά όχι μόνο. Το συναντάμε ακόμα στις παραδοσιακές κουζίνες της Ισπανίας, κυρίως στις ακτές της Καταλονίας και της χώρας των Βάσκων, όπως και στις ακτές της Κροατίας, του Ιονίου, του Αιγαίου και της Κρήτης.

Μορφή: Το φρέσκο μελάνι της σουπιάς αποξηραίνεται και διατίθεται σε μορφή σκόνης, διαλυτής σε ελάχιστο νερό. Το χρώμα της είναι μαύρο, με ελάχιστες γκρίζες αποχρώσεις.

Αρώματα & γεύση: Το άρωμά του είναι ιωδιούχο και θυμίζει αντούγια. Η γεύση του είναι ταυτόχρονα αλμυρή, γλυκιά, αλλά και πλούσια σε γλουταμινικό οξύ, που τονίζει την αίσθηση του «ουμάμι» της.

Στην κουζίνα: Χρησιμοποιείται για να χρωματίσει ζυμαρικά, παξιμάδια, τη ζύμη της πίτσας και ψωμιά ή για να δώσει γεύση και χρώμα στη μαγιονέζα, τη βινεγκρέτ, τις ψαρόσουπες και την ταραμοσαλάτα. Επίσης, τη συναντάμε στη ζαχαροπλαστική, στα μαύρα μακαρόν και τη μαύρη σαντιγί. Τα πιο γνωστά φαγητά με μελάνι σουπιάς είναι τα ισπανικά καλαμαράκια στο μελάνι τους (calamares en su tinta), το ιταλικό μαύρο ριζότο (risotto al nero di seppia) και το αντίστοιχο καταλανικό (arroz negro catalano). Η προτεινόμενη δόση είναι 1-2 κουταλάκια ανά 4 μερίδες.

Ταιριάσματα: Του ταιριάζει το σκόρδο και ο μαϊντανός, η παρμεζάνα, η κρέμα γάλακτος, το σκόρδο και μυριστικά, όπως το σχοινόπρασο ή ο μαϊντανός.

Drag View Close play