Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Μείγμα κάρι Κεϋλάνης

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Κάτω από την βρετανικής επινόησης ονομασία «κάρυ», καλύπτονται πολλές δεκάδες μείγματα μπαχαρικών και τα αντίστοιχα πιάτα, που μπορεί να διαφέρουν σημαντικά μεταξύ τους ως προς τη σύνθεση ή τη γευστική ένταση, έχουν όμως, με κάποιο τρόπο, κοινή αναφορά στις περιοχές της ινδικής χερσονήσου.  Το νησί της Κεϋλάνης, στο νοτιοανατολικό άκρο της, που τώρα, ως ανεξάρτητο κράτος, λέγεται Σρι Λάνκα, έχει μια κουζίνα πλούσια σε αρώματα και υλικά, με πολλές επιρροές και τα πιάτα κάρυ, το γάλα καρύδας και τα σωταρισμένα κρεμμύδια να αποτελούν τα πιο αναγνωρίσιμα ίσως στοιχεία της. Στην πραγματικότητα, σχεδόν κάθε νοικοκυριό έχει τη δική του συνταγή για το μείγμα μπαχαρικών που χρησιμοποιεί ανάλογα με το είδος του πιάτου, αλλά σίγουρα δεν μοιάζουν με τα αντίστοιχα της Ινδίας. Κάποιοι προτιμούν τα έντονα καυτερά κάρυ, που συνήθως έχουν κόκκινο χρώμα εξαιτίας της ψηλής αναλογίας σε πιπεριές τσίλι, κάποιοι άλλοι τα σκουρόχρωμα, πικάντικα και πληθωρικά αρωματικά, που τα συστατικά τους καβουρδίζονται πριν μετατραπούν σε σκόνη, ενώ υπάρχει πάντα ο μέσος δρόμος  των πιο ανοιχτόχρωμων κάρυ, τα οποία συνδυάζουν εκφραστικά αρώματα με ήπιο χαρακτήρα.

Μορφή: Σκόνη, με ανοιχτό καφέ χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Τα αρώματα του κόλιανδρου και του μάραθου έρχονται σε πρώτο πλάνο, ενώ ακολουθούν εκείνα του καρδάμωμου, της κανέλας και του κύμινου. Στο στόμα, μια πολύ διακριτική πικάντικη νότα εμφανίζεται στο τελείωμα.

Στην κουζίνα: Ιδανικό για να ετοιμάσετε κοτόπουλο ή αρνί κάρυ, με τον τρόπο της Κεϋλάνης, αλλά και για να προσθέσετε αρώματα στις μαρινάδες για τα ψητά σας.

Ταιριάσματα: Αγαπά το γάλα καρύδας, το λεμόνι, την πάστα ταμάρινθου, το ξίδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, ενώ μπορείτε να του προσθέσετε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή πιπερίτσα τσίλι, αν θέλετε πρόσθετη ένταση.

Drag View Close play