Μείγμα για ντολμάδες

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Οι ντολμάδες είναι ένα από τα δημοφιλή πιάτα όχι μόνο στις  κουζίνες των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής, αλλά και πιο μακρινών περιοχών όπως η Ρωσία, ο Καύκασος και η Κεντρική Ασία. Η ίδια η ονομασία τους προέρχεται πιθανότατα από τα τουρκικά, όπου σημαίνει «γεμιστά» και στην πραγματικότητα καλύπτει μια μεγάλη ομάδα φαγητών, όπου ένα λαχανικό, αλλά όχι μόνο, γεμίζεται με κρέας ή ρύζι και σπανιότερα με άλλα υλικά. Η μεγάλη γεωγραφική διάδοση του πιάτου οδήγησε, όπως ήταν φυσικό, σε αμέτρητες παραλλαγές και στις συνακόλουθες παρεξηγήσεις. Για κάποιους λαούς ντολμά είναι οι γεμιστές ντοματοπιπεριές, άλλοι γεμίζουν κρεμμύδια και αγγούρια και άλλοι χρησιμοποιούν φύλλα λάχανου, μαρουλιού ή σέσκουλου. Για εμάς πάλι, τους Έλληνες, ντολμαδάκια σημαίνουν, κυρίως, τρυφερά αμπελόφυλλα, ρύζι και μυρωδικά. Και ακριβώς, το μείγμα των μυρωδικών, που θα κάνει τους δικούς σας ντολμάδες να ξεχωρίζουν, σας προτείνει το Μπαχάρ.

Μορφή: Μερικά από τα πιο αγαπημένα μυρωδικά της ελληνικής κουζίνας, όπως ο δυόσμος, ο βασιλικός, το θυμάρι, ο άνηθος και άλλα, έχουν μετατραπεί σε σκόνη, με γκριζοπράσινο χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Ευχάριστο αρωματικά, με το βασιλικό, το θυμάρι και το δυόσμο να εναλλάσσονται στο προσκήνιο. Στο στόμα, ελάχιστα αλμυρό και με την απαραίτητη πιπεράτη νότα.

Στην κουζίνα: Απλά ανακατέψτε το μείγμα για ντολμάδες του Μπαχάρ με το ρύζι ή και τον κιμά.

Ταιριάσματα: Αν θέλετε μια πιο γήινη αίσθηση στους ντολμάδες σας, μπορείτε να προσθέσετε λίγο κύμινο στο μείγμα.

0%
Drag View Close play