Αλάτι θαλασσινό για ψάρι (μείγμα), σε νιφάδες

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η τέχνη της ανάμειξης στην υπηρεσία της γευστικής απόλαυσης. Οι νιφάδες του θαλασσινού αλατιού, που προορίζονται να λιώσουν αργά πάνω από ζεστά φαγητά, συνδυάζονται με βότανα και μπαχαρικά από την παράδοση της Μεσογείου, για να δημιουργήσουν έναν ιδανικό σύντροφο των ψητών ψαριών. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το ξύσμα του λεμονιού, το λέπι της κόκκινης πιπεριάς, ο μαραθόσπορος, ο κόλιανδρος, ο αποξηραμένος μαϊντανός και το εστραγκόν.

Μορφή: Οι χοντρές νιφάδες του θαλασσινού αλατιού με το γκριζόλευκο χρώμα, ακουμπούν στο γκριζοπράσινο στρώμα των αποξηραμένων μυρωδικών.

Αρώματα και γεύση: Πρωταγωνιστούν τα αρώματα του εστραγκόν, του κόλιανδρου και του μαραθόσπορου. Στη γεύση, εκτός από την αναμενόμενη αίσθηση του αλατιού, υπάρχει και ένα ευχάριστο κάψιμο στο τελείωμα.   

Στην κουζίνα: Πασπαλίστε με το μείγμα τα ψάρια που μόλις βγήκαν από τη σχάρα και αφήστε το αλάτι να λειώσει αργά, ποτίζοντας και νοστιμίζοντας τη σάρκα τους. Ή προσθέστε το μείγμα στο λαδολέμονο πριν το χτυπήσετε. Εκτός από τα ψάρια όμως, μπορείτε να το δοκιμάσετε πάνω από βραστά λαχανικά ή να το προσθέσετε την τελευταία στιγμή σε ομελέτες.

Ταιριάσματα: Προσθέστε λίγη μουστάρδα στο λαδολέμονο, αν θέλετε.

0%
Drag View Close play