Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Κακάο, σπόροι ωμοί

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το κακαόδεντρο (Theobroma cacao) κατάγεται από την κεντρική Αμερική και ιδιαίτερα από τις περιοχές που κατοικούσαν οι Αζτέκοι, οι Μάγιας και οι Ωλμέκοι. Οι σπόροι του δέντρου έδιναν ένα πολύτιμο ρόφημα, πρόγονο της σοκολάτας, που προοριζόταν μόνο για τους ευγενείς και τους θεούς, σύμφωνα με τις δοξασίες των Αζτέκων, από τους οποίους το γνώρισε ο Hernan Cortes και το έφερε στην Ευρώπη. Αυτοί οι σπόροι, πλούσιοι σε λιπαρές ουσίες, που φτάνουν το 50%, αφού υποστούν την κατάλληλη επεξεργασία, η οποία περιλαμβάνει ζύμωση, αποξήρανση και καβούρδισμα, αποτελούν τη βάση για την παραγωγή της σοκολάτας έτσι όπως την ξέρουμε σήμερα. Όμως, πέρα από την παραγωγή της σοκολάτας και του βούτυρου κακάο, οι σπόροι του κακαόδεντρου έχουν βρει πολλές άλλες χρήσεις στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, πιο συχνά χωρίς να καβουρδιστούν, ενώ είναι εξαιρετικά πλούσιοι σε χρήσιμες για τον άνθρωπο ουσίες, όπως τα αντιοξειδωτικά, η θεοβρωμίνη και τα ιχνοστοιχεία.

Μορφή: Σπόροι, με καφέ-μωβ χρώμα, που στο σχήμα και το μέγεθος θυμίζουν αμύγδαλα.

Αρώματα και γεύση: Καθώς οι σπόροι δεν έχουν καβουρδιστεί, διατηρούν τα ζωηρά σοκολατένια αρώματα και την ελαφρά πικρή, αλλά ορεκτική γεύση τους.

 Στην κουζίνα: Δοκιμάστε τούς ωμούς (που δεν έχουν καβουρδιστεί, δηλαδή) σπόρους του κακαόδεντρου ως σνακ, όπως τους ξηρούς καρπούς ή προσθέστε τους στα δημητριακά του πρωινού, ολόκληρους ή σπασμένους. Ολόκληροι, σπασμένοι ή σε πούδρα, ταιριάζουν σε γλυκά, φρούτα, γιαούρτια και κρέμες, αλλά και σε φρέσκα τυριά ή σαλάτες. Τολμήστε να πανάρετε κρέατα, λαχανικά ή φιλέτα ψαριών, με θρυμματισμένους σπόρους κακάο και θα εντυπωσιαστείτε.

Ταιριάσματα: Αγαπούν τους ξηρούς καρπούς, τα φρούτα του δάσους, τις μπανάνες, τα πιπέρια και τον βασιλικό.

Drag View Close play