Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Κρεμμύδι αφυδατωμένο, σε φλοίδες

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Το κρεμμύδι είναι ένα από τα λαχανικά με την ευρύτερη διάδοση στον κόσμο. Ανήκει στο πολύ μεγάλο γένος των Άλλιων (Allium), που περιλαμβάνει επίσης, ανάμεσα στα άλλα, το σκόρδο, το πράσο και το σχοινόπρασο. Πιο συγκεκριμένα, τα κρεμμύδια που καταναλώνουμε συνήθως ανήκουν στο είδος Άλλιον το κρόμμυον (Allium cepa) ή Άλλιον το κοινό. Αν και πιθανολογείται ότι η καταγωγή του βρίσκεται στην κεντρική ή τη νότια Ασία, η καλλιέργειά του εξαπλώθηκε τόσο νωρίς και τόσο γρήγορα, που δεν είναι υπερβολή να μιλάμε για ένα παγκόσμιο προϊόν. Χρησιμοποιούνται όλα τα μέρη του φυτού, είτε φρέσκα, όπως τα πράσινα φύλλα και το τρυφερό υπόγειο τμήμα του, είτε ξερά, όπως ο βολβός του. Τα ξερά κρεμμύδια  νοστιμίζουν τα φαγητά και τις σαλάτες, έχουν όμως ένα ελάττωμα. Σε κάνουν να κλαις όταν τα καθαρίζεις, καθώς μέσα από μια περίπλοκη διαδικασία απελευθερώνουν ένα αέριο που ερεθίζει τους δακρυγόνους αδένες των ματιών. Η λύση; Το αφυδατωμένο κρεμμύδι σε φλέικς, που προτείνει το Μπαχάρ.

Μορφή: Φλοίδες αποξηραμένου κρεμμυδιού, με χρώμα που παίζει από το ζαχαρί μέχρι εκείνο του ψημένου ψωμιού.

Αρώματα και γεύση: Διακριτικό άρωμα κρεμμυδιού, που γίνεται εντονότερο μόλις οι φλοίδες έλθουν σε επαφή με υγρό. Η γεύση είναι επίμονη, αλλά λιγότερο επιθετική σε σχέση με το φρέσκο.

Στην κουζίνα: Χρησιμοποιήστε το όπως και το φρέσκο κρεμμύδι, υπολογίζοντας ότι 1/3 φλιτζανιού αφυδατωμένο κρεμμύδι αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο φρεσκοκομμένο. Αν πρόκειται να το τσιγαρίσετε, καλό θα είναι να αφήσετε τις φλοίδες σε νερό για 10-15 λεπτά ώστε να ενυδατωθούν και να τις στραγγίσετε μετά. Αντίθετα, για σούπες και μαγειρευτά, δεν χρειάζεται ενυδάτωση.

Ταιριάσματα: Ταιριάζει παντού και με όλα.

Drag View Close play