Μείγμα για μπιφτέκι μεξικάνικο

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Ανεξάρτητα από την ονομασία τους –μπιφτέκι, κεφτές, hamburger, steak haché ή όπως αλλιώς–οι παρασκευές από αλεσμένο ή ψιλοκομμένο κρέας έχουν κατακτήσει μια σημαντική θέση στις γευστικές συνήθειες πολλών λαών. Πιθανότατα δημιούργημα της ανάγκης να αξιοποιηθούν τα σκληρότερα μέρη του κρέατος ή ακόμα το κρέας μεγαλύτερων σε ηλικία ζώων, που θα ήταν δύσκολο να μαγειρευτεί ολόκληρο, οι παρασκευές αυτές εξελίχθηκαν σε αναγνωρίσιμα στοιχεία για αρκετές εθνικές κουζίνες, όπως για παράδειγμα το χάμπουργκερ για τους βορειοαμερικανούς ή το μπιφτέκι ταρτάρ των Γάλλων. Φυσικά, για τους Μεξικανούς το μπιφτέκι δεν μπορεί παρά να είναι μοσχαρίσιο και το μείγμα μπαχαρικών που το αρωματίζει να στηρίζεται στην πιπεριά τσίλι. Το μείγμα που σας προτείνει το Μπαχάρ είναι πολύ εύχρηστο και βολικό, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα υλικά, ακόμα και τη γαλέτα, εκτός βέβαια από τον κιμά.

Μορφή: Στην κιτρινωπή βάση της γαλέτας, δίνουν χρώμα οι κόκκινες και οι πράσινες πιπεριές, ενώ ξεχωρίζουν οι φολίδες του αποξηραμένου κρεμμυδιού.

Αρώματα και γεύση: Τον αρωματικό τόνο δίνουν οι πράσινες πιπεριές, το κρεμμύδι και το σκόρδο, ενώ στη γεύση πρωταγωνιστεί η πιπεριά τσίλι.

Στην κουζίνα: Για νόστιμα μεξικάνικα μπιφτέκια, προσθέστε σε 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά, 125 γραμμάρια μείγμα για μπιφτέκι, 250 ml νερό και αν θέλετε 1 αυγό. Αν ο κιμάς είναι πολύ άπαχος «βοηθήστε» τον με 2-3 κουταλιές εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο. Ζυμώστε πολύ καλά και αφήστε στο ψυγείο για 1 ώρα, ώστε να «σφίξει» ο κιμάς, πριν πλάσετε και ψήσετε τα μπιφτέκια.

Ταιριάσματα: Ολοκληρωμένο και πλήρες μείγμα, στο οποίο δεν χρειάζεται καμία προσθήκη.

0%
Drag View Close play