Μείγμα για λουκάνικο Βιένης

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Τα λουκάνικα Βιέννης παραδοσιακά παράγονται από ένα μείγμα χοιρινού και βοδινού κρέατος, πολύ λεπτά αλεσμένου, που έχει υποστεί επεξεργασία με βρασμό. Παραδόξως βέβαια, στην ίδια την Αυστρία σπάνια χρησιμοποιούν αυτή την ονομασία, προτιμώντας να τα αποκαλούν «λουκάνικα Φρανκφούρτης», με τα οποία είναι η αλήθεια έχουν αρκετές ομοιότητες, τουλάχιστον ως προς το σχήμα και την υφή. Αντίθετα, στην υπόλοιπη Ευρώπη είναι γνωστά ως «βίνερ» ή λουκάνικα Βιέννης, όπως και στη βόρεια Αμερική, όπου όμως περιγράφουν ένα ελαφρά διαφορετικό προϊόν. Όπως σε όλες τις παρασκευές λουκάνικων, η ποιότητα της πρώτης ύλης και το μείγμα των μπαχαρικών, που θα χρησιμοποιηθεί, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα. Για την πρώτη ύλη φροντίστε εσείς, για το σωστό μείγμα μπαχαρικών φροντίζει το Μπαχάρ.

Μορφή: Λεπτή σκόνη, με γκρίζο-καφέ χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Ευχάριστη και λεπτή σύνθεση αρωμάτων, με το μασίς στην πρώτη γραμμή και το σκόρδο, τον κόλιανδρο, τους σπόρους άνηθου και το άσπρο πιπέρι στο φόντο. Στο στόμα επικρατεί το πιπέρι που προσφέρει μια ευπρόσδεκτη πικάντικη νότα.

Στην κουζίνα: Χρησιμοποιήστε περίπου 10 γραμμάρια μείγμα για λουκάνικα Βιέννης ανά κιλό κρέατος και ανακατέψτε πολύ καλά, κατά προτίμηση σε μίξερ.

Ταιριάσματα: Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι.

0%
Drag View Close play