Μείγμα για μπιφτέκι ανατολίτικο

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Είναι αλήθεια πως μετά το 1922 και την καταστροφή της Σμύρνης, οι πρόσφυγες που έφτασαν κυνηγημένοι στην Ελλάδα μπορεί να μην έφεραν πολλά από τα υπάρχοντά τους, έφεραν όμως έναν θησαυρό γαστρονομικών συνηθειών και παραδόσεων, που έδωσαν έναν αέρα κοσμοπολίτικο στην ελληνική κουζίνα. Καινούργια μπαχαρικά και τεχνικές προστέθηκαν στο ρεπερτόριο των νοικοκυρών, ενώ νέοι όροι μπήκαν στο λεξιλόγιο των μαγείρων. Διαδόθηκε, για παράδειγμα, η χρήση του κιμά και οι κεφτέδες, τα μπιφτέκια και τα σουτζουκάκια πήραν θέση στο τραπέζι μας, με όλες τις μυρωδιές και τα μπαχαρικά που τα συνόδευαν. Μνήμες από αυτές τις μυρωδιές φέρνει και το μείγμα για μπιφτέκια του Μπαχάρ, που παντρεύει, αρωματικά, τα σουτζουκάκια με το κλασικό μπιφτέκι.

Μορφή: Λεπτή σκόνη από κύμινο, σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, όπου ξεχωρίζουν μεγαλύτερα κομμάτια μαϊντανού, αφυδατωμένου κρεμμυδιού και ρίγανης.

Αρώματα και γεύση: Τα αρώματα του κύμινου, της ρίγανης και του σκόρδου πρωταγωνιστούν. Στο στόμα η παρουσία του αλατιού είναι αισθητή, ενώ το πιπέρι χαρίζει ένα διακριτικό «κάψιμο».

Στην κουζίνα: Ιδανικό μείγμα για μπιφτέκια, με ένα λεπτό «αέρα» Ανατολής. Υπολογίστε μία1 κοφτή κουταλιά της σούπας από το μείγμα, για κάθε ½ κιλό κιμά, ανακατέψτε πολύ καλά και είστε έτοιμοι να ψήσετε τα πιο νόστιμα μπιφτέκια.

Ταιριάσματα: Δεν χρειάζεται να προσθέσετε αλάτι, ούτε βέβαια κάτι άλλο.

0%
Drag View Close play