Μείγμα για ψάρι

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Στον χώρο των μπαχαρικών, η ανάμειξη διαφορετικών αρωμάτων και γεύσεων, με στόχο τη δημιουργία επιτυχημένων συνδυασμών όπου κανένα υλικό δεν θα καλύπτει το άλλο και όλα μαζί θα δημιουργούν μια καινούργια προσωπικότητα, αποτελεί μια διαδικασία περίπλοκη και δύσκολη. Γίνεται δε ακόμα δυσκολότερη, όταν η σύνθεση αυτή προορίζεται να αρτύσει ντελικάτες και φίνες τροφές, όπως είναι το ψάρι. Το Μπαχάρ, έχοντας την εμπειρία των 77 χρόνων  συνεχούς και αποκλειστικής ενασχόλησης με τα μπαχαρικά, σας προτείνει το δικό του μείγμα για ψάρι, που κυριολεκτικά μυρίζει Μεσόγειο.

Μορφή: Μείγμα από ολόκληρα και σπασμένα μπαχαρικά, τριμμένα φύλλα μυριστικών, χοντρό αλάτι και αποξηραμένες φλούδες λεμονιού.

Αρώματα και γεύση: Στη μύτη ξεχωρίζουν τα αρώματα του βασιλικού και του σχοινόπρασου, ενώ στο στόμα επικρατούν οι γλυκανισάτες νότες του μαραθόσπορου και το λεμόνι. Η γεύση είναι ισορροπημένη, κομψή και αφήνει μια ευχάριστα πικάντικη αίσθηση στο τελείωμα.

Στην κουζίνα: Δοκιμάστε το σε λαδολέμονο για ψητά ψάρια –συνήθως αρκεί μια κουταλιά του καφέ για δύο άτομα. Αλείψτε με το μείγμα Μπαχάρ την κοιλιά των ψαριών που θα ψήσετε στο φούρνο, ειδικά αν τα «κλείσετε» ερμητικά με λαδόκολλα. Χρησιμοποιήστε το σε μαρινάδες για ψάρια, αλλά και σε λευκές σάλτσες για θαλασσινά.  Προσθέστε το στη σος για τις πράσινες σαλάτες σας και δώστε τους έναν άλλο αέρα.

Ταιριάσματα: Καθώς περιέχει τόσο αλάτι όσο και πιπέρι στις σωστές αναλογίες, είναι ένα ολοκληρωμένο μείγμα, στο οποίο δεν χρειάζεται να προσθέσετε τίποτα άλλο.

0%
Drag View Close play