Μείγμα για θαλασσινά

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Μια δημιουργία του Μπαχάρ, που βασίζεται στον συγκερασμό των αρωμάτων διαφόρων ελληνικών θαλασσινών μεζέδων, που έχουν ως βάση τα πιο αγαπημένα μυριστικά μας, με κάποιες πικάντικες νότες.

Μορφή: Κιτρινωπή, ψιλόκοκκη σκόνη.

Αρώματα και γεύση: Στα αρώματα του διακρίνονται διάφορα μυριστικά, όπως η ρίγανη και του θυμάρι, χωρίς να υπερισχύει κάποιο συγκεκριμένα. Η γεύση του είναι ελαφρώς πικάντικη, λόγω των κίτρινων σιναπόσπορων και του κουρκουμά, αλλά όχι καυτερή.

Στην κουζίνα: Για αχνιστά μύδια και άλλα οστρακοειδή, αρκούν 1-2 κουταλιές από το μείγμα ανά κιλό οστράκων, για να αρωματίσουν το ζωμό τους. Μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί στο μείγμα για κεφτέδες ψαρικών ή στο πανάρισμα τους, πριν το τηγάνισμα. Διαλυμένο σε ελαιόλαδο, συμμετέχει σε μαρινάδες ψαριών, τα οποία προορίζονται για να ψηθούν στον φούρνο ή στη σχάρα. Θα αρωματίσει όμορφα τη βινεγκρέτ για σαλάτες με θαλασσινά ή μια μαγιονέζα για ψάρια και θαλασσινά. Σε αυτή την περίπτωση, για τη σπιτική μαγιονέζα είναι καλύτερα να δουλευτεί εξαρχής με τα υλικά της βάσης, για την έτοιμη όμως συνιστάται να διαλυθεί από πριν σε λίγο νερό, ώστε να ενσωματωθεί ευκολότερα.

Ταιριάσματα: Μπορεί να συνδυαστεί με σκόρδο, κρεμμύδι, άνηθο, θυμάρι ή/και με φρέσκο κρεμμυδάκι.

0%
Drag View Close play