Μείγμα παναρίσματος με πάπρικα, για σνίτσελ

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η παράδοση θέλει το αυθεντικό σνίτσελ να κατάγεται από την Αυστρία, αν και παρόμοιες παρασκευές περιλαμβάνονται στη μαγειρική παράδοση πολλών ευρωπαϊκών –και όχι μόνο– χωρών. Άλλωστε, και η ίδια η ονομασία schnitzel, υποκοριστικό του schnitz, που σημαίνει φέτα στα γερμανικά, συνηγορεί υπέρ αυτής της άποψης. Ανεξάρτητα πάντως από τις όποιες παραλλαγές, για τους περισσότερους σνίτσελ σημαίνει μια λεπτή φέτα κρέατος, που «πανάρεται», τηγανίζεται δηλαδή καλυμμένη με ένα μείγμα από αυγό, αλεύρι και γαλέτα. Αν πρόκειται για τη βιεννέζικη εκδοχή, το κρέας προέρχεται υποχρεωτικά από μοσχάρι, ενώ σε άλλες κουζίνες χρησιμοποιούνται αδιακρίτως χοιρινό, αρνί, κοτόπουλο, γαλοπούλα, ακόμα και τάρανδος. Το πρωτότυπο μείγμα για το πανάρισμα του σνίτσελ, που σας προτείνει το Μπαχάρ, εκτός από τη γαλέτα, την πάπρικα και τα άλλα μπαχαρικά, περιέχει και σπασμένα corn flakes, που δίνουν μια πολύ ευχάριστη τραγανή υφή.

Μορφή: Κίτρινη-πορτοκαλί σκόνη, όπου ξεχωρίζουν σε μεγαλύτερα κομμάτια σουσάμι, σχοινόπρασο, σπόροι μουστάρδας και αποξηραμένο κρεμμύδι.

Αρώματα και γεύση: Λεπτή αρωματική παρουσία, που δυναμώνει στο στόμα, με νύξεις πάπρικας, σκόρδου και σχοινόπρασου. Η γεύση του είναι ευχάριστα πικάντικη, με αισθητή την παρουσία της πάπρικας και του αλατιού.

Στην κουζίνα: Αλευρώστε και βουτήξτε τις λεπτές φέτες του κρέατος σε χτυπημένο αυγό ή γάλα. Στη συνέχεια περάστε τες από το μείγμα για πανάρισμα, ώστε να καλυφθούν και οι δύο πλευρές τους. Τηγανίζετε ανάλογα με το είδος του κρέατος και τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για να πανάρετε τυροκροκέτες και πατατοκεφτέδες.

Ταιριάσματα: Δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε κάτι άλλο στο μείγμα.

0%
Drag View Close play