Μείγμα Μετσόβου

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Ένα μείγμα που φέρνει τον αέρα των ηπειρώτικων βουνών στο πιάτο μας. Το Μέτσοβο, στις πλαγιές της Πίνδου, είναι γνωστό για τα καπνιστά τυριά του, που παράγονται κυρίως από αγελαδινό γάλα και η ξεχωριστή γεύση τους έχει ταυτισθεί με την περιοχή. Η βάση λοιπόν για το μείγμα Μετσόβου του Μπαχάρ δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από το καπνιστό τυρί, που παντρεύεται με τα πιο αγαπημένα βότανα και μπαχαρικά της ελληνικής κουζίνας.

Μορφή: Το τυρί τρίβεται σε μορφή λεπτών κόκκων και ενσωματώνεται στα υπόλοιπα συστατικά του μείγματος, που επίσης τρίβονται, χωρίς όμως να γίνουν σκόνη. Επικρατεί το καφεκίτρινο χρώμα του τυριού.

Αρώματα και γεύση: Τα χαρακτηριστικά αρώματα του καπνιστού τυριού αναγνωρίζονται πρώτα, ενώ επίσης ισχυρή παρουσία έχουν το θυμάρι και η ρίγανη. Στο στόμα είναι ευχάριστα αλμυρό, με πικάντικο άγγιγμα και καπνιστό τελείωμα.

Στην κουζίνα: Αν και δοκιμάζοντας σίγουρα θα βρείτε πολλές καινούργιες χρήσεις για αυτό το μείγμα, ξεκινήστε αρωματίζοντας τις σπιτικές πίτσες, τις ομελέτες, τις σάλτσες για ζυμαρικά, αλλά και τις χοιρινές μπριζόλες. Ακόμα, πασπαλίστε το πάνω από βραστά λαχανικά ή σούπες και αλλάξτε τη γεύση τους.

Ταιριάσματα: Αν και, όπως τα περισσότερα μείγματα, είναι μια ολοκληρωμένη σύνθεση, μπορείτε να το κάνετε λίγο πιο πικάντικο προσθέτοντας τριμμένο μαύρο πιπέρι.

0%
Drag View Close play