Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Πιπεριά κόκκινη Bhut jolokia, σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η bhut jolokia, γνωστή και ως ghost pepper ή πιπεριά-φάντασμα, είναι μια ποικιλία πιπεριάς, με καταγωγή από τη βορειοανατολική Ινδία, που συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 10 πιο καυτερές του κόσμου. Μάλιστα, από το 2006 ως το 2010 κατείχε την πρώτη θέση στο βιβλίο Guinness, έχοντας ξεπεράσει το 1.000.000 μονάδες της κλίμακας Scoville (SHU), του συστήματος μέτρησης της καυστικότητας για τις πιπεριές. Όπως έδειξαν οι έρευνες του DNA, προέρχεται από τη διασταύρωση φυτών από δύο διαφορετικά είδη καψικών, το Capsicum chinense, στο οποίο ανήκουν οι πιπεριές habanero και το Capsicum frutescens, με κύριους εκπροσώπους του τις πιπεριές tabasco και piri piri. Η πολύ ψηλή περιεκτικότητα των καρπών της bhut jolokia σε καψαϊκίνη, την κάνει περιζήτητη ανάμεσα σε όσους αγαπούν τις ακραία καυτερές γεύσεις, έως «επικίνδυνη», όμως, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτές.

Μορφή: Λεπτή σκόνη, με κόκκινο-κεραμιδί χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Πιπεράτα, φρουτώδη αρώματα, με μια καπνιστή νότα. Στο στόμα, κυριαρχεί η αίσθηση του δυνατού καψίματος, που αρχίζει λίγα δευτερόλεπτα αφού το ακουμπήσουμε στη γλώσσα και διαρκεί, σχεδόν με την ίδια ένταση, για αρκετά λεπτά. Το κάψιμό της είναι περίπου 150 φορές ισχυρότερο από εκείνο της σάλτσας Tabasco.

Στην κουζίνα: Ελάχιστη, πραγματικά ελάχιστη, ποσότητα μπορεί να μεταμορφώσει σάλτσες, μαρινάδες, σούπες και ζωμούς, αρκεί να σας αρέσουν οι πολύ καυτερές γεύσεις. Επειδή η μεγάλη συγκέντρωση καψαϊκίνης είναι ιδιαίτερα ερεθιστική για τους βλεννογόνους, ιδιαίτερα του ματιού, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί, όταν χρησιμοποιήσετε τη σκόνη της bhut jolokia.

Ταιριάσματα: Ταιριάζει με όλα σχεδόν τα μπαχαρικά και τα βότανα, αγαπά όμως ιδιαίτερα τις λιπαρές ουσίες και το λεμόνι.

Drag View Close play