Ζωμός λαχανικών, σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: «Η γαλλική κουζίνα οφείλει την υπεροχή της στους ζωμούς», έγραψε ο Αλέξανδρος Δουμάς πατήρ, ο οποίος εκτός από συγγραφέας υπήρξε σπουδαίος γαστρονόμος της εποχής του, στο «Μεγάλο Λεξικό της κουζίνας». Πράγματι, οι ζωμοί, που μέσω του αργού βρασμού συμπύκνωναν τις γεύσεις και τα αρώματα των υλικών, αποτέλεσαν για πολλά χρόνια το κρυμμένο μυστικό των μαγείρων. Όμως, στις αρχές του 20ού αιώνα, αυτό το μυστικό έγινε κοινό κτήμα, καθώς εμφανίστηκαν οι πρώτοι αφυδατωμένοι ζωμοί κρέατος σε κύβους, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν άλλες γεύσεις και μορφές. Ο ζωμός λαχανικών που προτείνει το Μπαχάρ συνδυάζει διάφορα λαχανικά, όπως το καρότο, το πράσο, το σέλινο, το κρεμμύδι και η τομάτα, με μυρωδικά και μπαχαρικά.

Μορφή: Πούδρα, με καφέ-γκρι χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Πλούσια και συμπυκνωμένα αρώματα λαχανικών, που θυμίζουν μια καλή, σπιτική χορτόσουπα. Την ίδια συμπύκνωση θα συναντήσουμε και στη γεύση, με την αισθητή παρουσία του αλατιού.

Στην κουζίνα: Χρησιμοποιήστε τον ζωμό λαχανικών ως βάση για σάλτσες, για να δώσετε γεύση στο νερό όπου θα βράσετε ρύζι ή για να νοστιμίσετε τον πουρέ πατάτας. Υπολογίστε 7 περίπου γραμμάρια αφυδατωμένου ζωμού, για κάθε 250 ml υγρού.

Ταιριάσματα: Εκτός από αλάτι, που δεν χρειάζεται, μπορείτε, δοκιμάζοντας, να προσθέσετε όποιο άλλο μπαχαρικό ή μυρωδικό σας αρέσει.

0%
Drag View Close play