Πιπεριά τσίλι Habanero Ισπανίας, σε σκόνη

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η πιπεριά Habanero είναι μια από τις πολλές ποικιλίες του είδους Capsicum chinense (Καψικόν το σινικόν), του γένους των Καψικών, στο οποίο ανήκουν όλες οι πιπεριές από τις πιο γλυκές και αθώες μέχρι τις πιο… θανατηφόρα καυτερές. Και πραγματικά, η Habanero συγκαταλέγεται ανάμεσα στις πιο καυτερές του κόσμου, καθώς η περιεκτικότητά της σε καψαϊκίνη, την ουσία που είναι υπεύθυνη για την δημιουργία της αίσθησης του καψίματος, μπορεί να φθάνει το 2% σε κάποιες παραλλαγές της. Το φυτό κατάγεται από το Μεξικό και οι μικροί καρποί του, που στην ωριμότητά τους έχουν συνήθως λαμπερό κόκκινο ή πορτοκαλί χρώμα, σπάνια καταναλώνονται ωμοί ή ολόκληροι. Η ονομασία του, κατά μία θεωρία, δεν σχετίζεται με την πρωτεύουσα της Κούβας, την Αβάνα (Habana < habaneros), αλλά αναφέρεται στην Ιάβα (Java < javaneros, που στα ισπανικά προφέρεται με παρόμοιο τρόπο) της Ινδονησίας, γνωστή για την πολύ πικάντικη κουζίνα της.

Μορφή: Λεπτή σκόνη, με λαμπερό, κόκκινο-κεραμιδί χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Η πιπεριά habaneros φημίζεται για το άρωμά της που θυμίζει βερίκοκο, λεμόνι και λουλούδια. Στο στόμα το κάψιμο είναι έντονο και με μεγάλη διάρκεια.

Στην κουζίνα: Δημοφιλής στις κουζίνες των Αντιλλών, της Μαδαγασκάρης, του Μεξικό και της Ιαπωνίας προσθέτει ένταση και αρώματα σε αρκετά πιάτα τους. Χρησιμοποιήστε την, ανάλογα με τις αντοχές σας, αντί για πιπέρι.

Ταιριάσματα: Ταιριάζει με το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο, το λεμόνι, ιδιαίτερα τα λεμονάκια yuzu, την τομάτα και τα φρούτα, όπως το πορτοκάλι ή η φυσαλίδα (Incas berries).

0%
Drag View Close play