Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Ταπιόκα, σε μικρές πέρλες

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Κατά κυριολεξία, η λέξη ταπιόκα αναφέρεται στο άμυλο που παράγεται από τις κονδυλώδεις ρίζες του μικρού δέντρου Μανιόκα (Manihot esculenta). Κατάγεται από την κοιλάδα του Αμαζονίου, από όπου οι πρώτοι εξερευνητές της Βραζιλίας, οι Πορτογάλοι του Pedro Cabral, το μετέφεραν στην Αφρική αρχικά και στις υπόλοιπες τροπικές και υποτροπικές ζώνες του πλανήτη στη συνέχεια. Η ονομασία του προέρχεται από τη γλώσσα των αυτοχθόνων και σχετίζεται με τον μύθο της θεάς Mani, που είχε την κατοικία της (oca) στις ρίζες του φυτού. Οι κόνδυλοι, για να μετατραπούν σε ταπιόκα, υφίστανται ειδική επεξεργασία, με διπλό σκοπό. Αφενός για να απομονωθεί το άμυλο και αφετέρου για να απομακρυνθεί μια ουσία, που στο ανθρώπινο σώμα μπορεί να μετατραπεί σε υδροκυάνιο. Σχετικά χαμηλής διατροφικής αξίας, μια και το βασικό της συστατικό είναι υδατάνθρακες, φτηνή όμως, η ταπιόκα αποτελεί βασική τροφή για εκατομμύρια ανθρώπους, αλλά και ένα «καινούργιο» υλικό στις δυτικές κουζίνες, με τις «πέρλες» να είναι η δημοφιλέστερη μορφή της.

Μορφή: Μικρές στρογγυλές «πέρλες», με υπόλευκο χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Πρακτικά, οι πέρλες της ταπιόκας δεν έχουν άρωμα και γεύση, όταν ενυδατωθούν όμως αποκτούν μια ευχάριστη, μαστιχωτή υφή, που δίνει όγκο και υπόσταση.

 Στην κουζίνα: Για να ετοιμάσετε τις πέρλες ταπιόκας, αρκεί να τις ρίξετε σε νερό που βράζει (ή γάλα, αν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσετε σε γλυκό) και να συνεχίσετε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να «γυαλίσουν» και να γίνουν διάφανες. Υπολογίστε ότι απορροφώντας υγρό θα διπλασιαστούν, περίπου, σε μέγεθος. Χρησιμοποιείστε τις για να προσθέσετε όγκο σε σούπες και πουρέδες, αλλά και για να δώσετε ενδιαφέρουσα υφή σε κρέμες, τούρτες, παγωτά και φρουτοσαλάτες.

Ταιριάσματα: Η ουδέτερη γεύση τους ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα.

Drag View Close play