Ζωμός ψαριού

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η αποξήρανση ή η αφυδάτωση των τροφίμων, αρχικά στον ήλιο και μετέπειτα στη φωτιά, ήταν από τους πρώτους τρόπους που ανακάλυψε ο άνθρωπος για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής τους. Αργότερα, χρησιμοποίησε την ίδια τεχνική, για να μπορεί να απολαμβάνει τις αγαπημένες του πρώτες ύλες, εύκολα και γρήγορα, οποιαδήποτε στιγμή. Στις μέρες μας, η εξέλιξη της επιστήμης επιτρέπει τη δημιουργία μιας σειράς καινοτόμων προϊόντων, που κυριολεκτικά λύνουν τα χέρια της πολυάσχολης σύγχρονης νοικοκυράς. Ο ζωμός ψαριού σε σκόνη που προτείνει το Μπαχάρ, ανήκει ακριβώς σε αυτή την κατηγορία. Περιέχει όλα τα συστατικά μιας καλής ψαρόσουπας, ψάρι, σέλινο, μπαχαρικά, αλάτι, λάδι, λευκό κρασί, πράσο, πατάτα, μυρωδικά και το μόνο που χρειάζεται είναι νερό, για να σας δώσει μια εξαιρετική βάση για σάλτσες ή σούπες.

Μορφή: Λεπτή σκόνη που διαλύεται εύκολα, με λευκό-μπεζ χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Τα αρώματα του ψαριού βρίσκονται σε πρώτο πλάνο, ενώ ακολουθούν τα αρώματα του σέλινου. Η γεύση είναι πυκνή και πλούσια, με αισθητή την παρουσία του ψαριού.

Στην κουζίνα: Διαλύστε 3-4 κουταλιές της σούπας σε ένα λίτρο νερό, κατά προτίμηση βραστό, και θα έχετε μια ωραία βάση για σάλτσες ψαριών. Αντίστοιχα, αν διαλύσετε περίπου 2 κουταλιές της σούπας σκόνη σε ένα λίτρο βραστό νερό, θα έχετε έναν νόστιμο ζωμό, που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για νερό, στο ρύζι, στις γαρίδες σαγανάκι, στα ψάρια φούρνου, ακόμα και για να δυναμώσετε τη γεύση μιας ψαρόσουπας.

Ταιριάσματα: Μπορείτε, αν θέλετε, να προσθέσετε άνηθο, λουίζα, καρότο, θυμάρι ή και λίγο ξερό κόλιανδρο.

0%
Drag View Close play