Μείγμα πολίτικο για κεμπάπ

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η Κωνσταντινούπολη –απλώς Πόλη για όσους την αγαπούν– υπήρξε για πολλούς αιώνες, και σε μεγάλο βαθμό παραμένει, τόπος συνάντησης λαών, πολιτισμών, συμφερόντων και γεύσεων. Αληθινό εμπορικό σταυροδρόμι ανάμεσα στην Ασία και την Ευρώπη, απόλαυσε πρώτη τα σπάνια μπαχαρικά, τις εξωτικές  μυρωδιές και τα καινούργια υλικά. Και όλα τούτα, με τα χρόνια, τα ενσωμάτωσε, τα δούλεψε και τα χώρεσε σε μια κουζίνα αυθεντική, που δεν μοιάζει με καμιά άλλη. Γλυκιά και καθησυχαστική όπου χρειάζεται, καυτερή αλλού για να ξυπνάει τις αισθήσεις, αλλά πάντα κουζίνα «μπερεκετλίδικη», της αφθονίας και της προσφοράς, κουζίνα της καρδιάς. Φυσικά, από μια τέτοια κουζίνα, δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα μείγματα μπαχαρικών, τα μυστικά όπλα της νοικοκυράς, που συχνά είχαν και τη δική της ξεχωριστή πινελιά. Το Πολίτικο μείγμα του Μπαχάρ, θα γίνει το δικό σας μυστικό όπλο.

Μορφή: Πούδρα, με καφέ-πορτοκαλί χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Στο σύνθετο και «ζεστό» μπουκέτο αρωμάτων, επικρατούν το κύμινο και το μπαχάρι. Η γεύση είναι πικάντικη, καυτερή, χωρίς να γίνεται επιθετική.

 Στην κουζίνα: Ιδανικό για την συνταγή του πολίτικου κεμπάπ, θα δώσει ξεχωριστή νοστιμιά και σε άλλες εκδοχές του κεμπάπ, αν ρυθμίσετε ανάλογα την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσετε. Δοκιμάστε το ακόμα σε σουτζουκάκια σμυρνέικα, κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα και κρέατα κοκκινιστά.

Ταιριάσματα: Προσθέστε μόνο αλάτι.

0%
Drag View Close play