Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Κάπαρη μπουμπούκια, αφυδατωμένα

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η κάππαρη παράγεται από κάππαρη. Όσο παράδοξη και αν ακούγεται αυτή η δήλωση, ανταποκρίνεται απολύτως στην πραγματικότητα. Μόνο που η δεύτερη κάππαρη αναφέρεται σε φυτά του γένους Capparis, πιο συγκεκριμένα στα είδη Capparis spinosa και C. ovata, ενώ η πρώτη περιγράφει το αγαπημένο άρτυμα, κοινό στις περισσότερες κουζίνες της Μεσογείου. Στην πραγματικότητα, περιγράφει τα μπουμπούκια των φυτών, που συλλέγονται ακριβώς πριν ανοίξουν και μετατραπούν σε λουλούδια. Στην Ελλάδα συναντάμε κυρίως την C. spinosa (Κάππαρις η ακανθώδης), ενώ η Κάππαρις η ωοειδής (Capparis ovata) προτιμά τις πιο άγονες ζώνες της Ασίας και της βόρειας Αφρικής. Η κάππαρη συντηρείται με πολλούς τρόπους, ώστε να είναι διαθέσιμη ολόκληρο το χρόνο και ένας από αυτούς είναι το αλάτι. Εκτός από τα μπουμπούκια στην Ελλάδα συντηρούμε και καταναλώνουμε επίσης, τα φύλλα, τους τρυφερούς βλαστούς και τα καππαρόμηλα, τους καρπούς του φυτού, που μοιάζουν με βαθυπράσινες ελιές.  

Μορφή: Μπουμπούκια κάππαρης που έχουν αφυδατωθεί με τη βοήθεια αλατιού. Η πράσινη εξωτερική τους επιφάνεια καλύπτεται από ελαφριά άχνη αλατιού.

Αρώματα και γεύση: Το άρωμα της κάππαρης είναι χαρακτηριστικό, αρκετά έντονο και θυμίζει λίγο χρένο ή wasabi, αλλά και σπόρους μουστάρδας. Η γεύση κινείται σε τόνους πικάντικους, με μια διακριτική πίκρα στο τελείωμα.

Στην κουζίνα: Η κάππαρη που συντηρείται στο αλάτι χρειάζεται οπωσδήποτε ξέπλυμα σε τρεχούμενο νερό, πριν την χρησιμοποιήσουμε. Επειδή τα αρώματά της επηρεάζονται από τη θερμοκρασία, αν δεν την καταναλώσουμε ωμή, καλό είναι να την προσθέτουμε προς το τέλος του μαγειρέματος. Νοστιμίζει τις σάλτσες, ιδιαίτερα όταν περιέχουν τομάτα ή κρασί, τα πουλερικά, το χοιρινό και τα ψάρια στο χαρτί. Οι Ιταλοί την αγαπούν στην πίτσα αλλά συμμετέχει απαραίτητα και στο εμβληματικό vitello tonnato. Δοκιμάστε την σε καππαροσαλάτα κυκλαδίτικη ή σε γαλλική tapenade.     

Ταιριάσματα: Ταιριάζει περισσότερο με τα βότανα, όπως η ρίγανη, το θυμάρι, ο βασιλικός κ.λπ.

Drag View Close play