Ρυθμίσεις αποδοχής

Για εμάς, στην εταιρία Μπαχάρ, η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων αποτελεί δέσμευση. Έτσι λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας το γεγονός ότι έχετε έντονο ενδιαφέρον για τα προσωπικά σας δεδομένα και είσαστε ενήμεροι για την επεξεργασία τους.

Η παρούσα Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγουμε για λογαριασμό σας, πώς τα χρησιμοποιούμε και τα προστατεύουμε, καθώς και τις επιλογές που έχετε σχετικά με τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα δεδομένα αυτά. Σκοπός της Δήλωσης είναι η ενημέρωσή σας για την πολιτική της Εταιρείας αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα, τα οποία μας χορηγείτε, ώστε να γνωρίζετε το σκοπό επεξεργασίας τους από εμάς, την κατηγορία των αποδεκτών και τις διαδικασίες που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ασκήσετε τα νόμιμα δικαιώματά σας.

Πάντα ενεργό

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

Λειτουργία χωρίς cookies

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

Λειτουργία χωρίς cookies

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

Λειτουργία χωρίς cookies

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

Λειτουργία χωρίς cookies

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

Λειτουργία χωρίς cookies

Πιπερίτσες Ινδιών ολόκληρες, αποξηραμένες

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η Ινδία είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως σε πιπεριές τσίλι, αλλά συγχρόνως και ο μεγαλύτερος καταναλωτής τους. Παρότι τα πρώτα φυτά του γένους των καψικών έφτασαν στη χώρα μόλις τον 16ο αιώνα, με τους Πορτογάλους εμπόρους – κατακτητές, γρήγορα οι καρποί τους έγιναν δημοφιλείς, επηρεάζοντας τη  γευστική ταυτότητα της ινδικής κουζίνας. Καλλιεργούνται πολλές ποικιλίες καψικών, κυρίως του είδους Capsicum annuum, με περισσότερο διαδεδομένη την Sannam, που διατηρεί το ζωηρό κόκκινο χρώμα της ακόμα και όταν αποξηραίνεται.

Μορφή: Οι αποξηραμένες πιπερίτσες των Ινδιών έχουν λαμπερό κόκκινο χρώμα, επίμηκες σχήμα με μυτερή απόληξη και μήκος που κυμαίνεται από 3 έως 5 εκατοστά.

Αρώματα και γεύση: Πολύ εκφραστική μύτη, με τα γήινα αρώματα της πιπεριάς να κυριαρχούν. Στο στόμα το κάψιμο είναι αρκετά έντονο και με διάρκεια, χωρίς βέβαια να φτάνει σε ακραία επίπεδα. Βρίσκεται γύρω στις 35.000 (SHU) μονάδες της κλίμακας Scoville.

Στην κουζίνα: Χρησιμοποιήστε τες ολόκληρες για να δώσετε ένταση σε μαγειρευτά ψάρια, κρέατα και λαχανικά ή αρωματίστε ελαιόλαδα, δίνοντάς τους έναν εξωτικό χαρακτήρα. Προσθέστε τες σε σούπες οσπρίων και γενικά όπου θέλετε το θερμό τους άγγιγμα. Η ποσότητά τους και ο χρόνος που θα τις αφήσετε σε επαφή με τα υπόλοιπα υλικά εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας. Ακριβώς το γεγονός ότι είναι ολόκληρες σας διευκολύνει να τις απομακρύνετε όποτε εσείς θέλετε.

Ταιριάσματα: Καθώς συμμετέχουν στα περισσότερα μείγματα μπαχαρικών της ινδικής κουζίνας, διατηρούν πολύ καλές σχέσεις με το κύμινο, τον κόλιανδρο, το μοσχοσίταρο, το σκόρδο, τη δάφνη και το καρδάμωμο.

Drag View Close play