Μανιτάρια Μιξ Δάσους

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Είναι αλήθεια πως τίποτε δεν συγκρίνεται με τη νοστιμιά των άγριων μανιταριών, που μαζεύονται στο δάσος. Όμως έχουν δύο κακά. Αφενός πρέπει να τα γνωρίζεις και αφετέρου εμφανίζονται σε συγκεκριμένα μέρη και για μικρές χρονικές περιόδους. Από την άλλη, διαθέτουν και ένα σπουδαίο χάρισμα. Αποξηραίνονται εύκολα, διατηρώντας, σχεδόν αναλλοίωτα, τα αρωματικά και γευστικά τους  χαρακτηριστικά. Έτσι, μπορούμε να τα απολαμβάνουμε χωρίς κόπο και όποια στιγμή θέλουμε. Το μείγμα αποξηραμένων μανιταριών του δάσους, που προτείνει το Μπαχάρ, στηρίζεται στα πιο δημοφιλή και αγαπημένα είδη, όπως οι κανθαρέλες, οι βωλίτες ή βασιλομανίταρα, οι μαύρες τρομπέτες και οι πλευρώτοι, αλλά όχι μόνο.

Μορφή: Κομμάτια ή ολόκληρα μανιτάρια, αποξηραμένα, που καθένα κρατάει το «σχήμα» και το χρώμα του

Αρώματα και γεύση: Κάθε μανιτάρι διατηρεί την γευστική και αρωματική του ταυτότητα, αλλά όλα μαζί συνθέτουν ένα δυνατό σύνολο, που θυμίζει δάσος, ξερούς καρπούς και μπαχαρικά.

Στην κουζίνα: Δοκιμάστε τα στο ριζότο, σε σούπες, σε σάλτσες, αλλά και ως συνοδευτικό για τα πιάτα των κρεατικών. Για να ενυδατωθούν ξανά, αφήστε τα για μισή τουλάχιστον ώρα, σε ζεστό νερό. Ενδεικτικά, 15-20 γραμμάρια αποξηραμένων μανιταριών αντιστοιχούν σε 100 γραμμάρια φρέσκων.

Ταιριάσματα: Τα μανιτάρια αγαπούν πολύ το κρασί, και για να μαγειρευτούν μέσα σε αυτό, αλλά και για να το συνοδεύσουν.

0%
Drag View Close play