Μείγμα για μακαρόνια με κιμά

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Τα ζυμαρικά, στις αμέτρητες μορφές τους, υπήρξαν και παραμένουν μια από τις πιο διαδεδομένες τροφές σε ολόκληρο τον κόσμο. Καθώς η παρασκευή τους είναι απλούστερη από του ψωμιού, μια και δεν χρειάζονται μαγιά αλλά μόνο αλεύρι, όχι οπωσδήποτε σιταριού, νερό και ενδεχομένως αυγά, η ιστορία τους φτάνει πολύ πίσω στο χρόνο. Πολυάριθμες πηγές τα συνδέουν με τη γαστρονομική παράδοση λαών και περιοχών, όπως η Κίνα, η Παλαιστίνη και η Αρχαία Ελλάδα, όμως τελικά, στη συνείδηση των περισσότερων, σχεδόν ταυτίζονται με την ιταλική γευστική κουλτούρα. Στην αρχή καταναλώνονταν σκέτα, αλλά με τον καιρό, ειδικά μετά την εισαγωγή της τομάτας στην Ευρώπη, επινοούνται εκατοντάδες συνταγές για συνοδευτικές σάλτσες, που μετατρέπουν τα ζυμαρικά από απλή τροφή σε νόστιμο έδεσμα. Το μείγμα για μακαρόνια του Μπαχάρ, μπορεί να αποτελέσει τη βάση τόσο για τη δημιουργία της κλασικής σάλτσας Bolognese όσο και πολλών ακόμα.

Μορφή: Σκόνη αποξηραμένης τομάτας και τριμμένο ξερό κρεμμύδι συνθέτουν τη βάση αυτού του μείγματος με το πορτοκαλοκόκκινο χρώμα.

Αρώματα και γεύση: Κυριαρχούν τα αρώματα της τομάτας και του κρεμμυδιού, ενώ σε δεύτερο επίπεδο εμφανίζεται ο μαϊντανός και η ρίγανη. Στο στόμα, το αλάτι και η γλυκιά γεύση της τομάτας, δίνουν τον γευστικό τόνο.

Στην κουζίνα: Ανακατέψτε το μείγμα για μακαρόνια του Μπαχάρ με νερό ή ακόμα καλύτερα χυμό τομάτας και προσθέστε το στον κιμά ή το ραγού, για να απολαύσετε την αγαπημένη σας μακαρονάδα στην πιο γευστική της εκδοχή. Αρκεί λιγότερο από μια κουταλιά της σούπας για κάθε μερίδα. Μπορείτε ακόμα να φτιάξετε τη δική σας σάλτσα τομάτας για πίτσα ή να νοστιμίσετε τις σάλτσες των κοκκινιστών. Επειδή η αποξηραμένη τομάτα απορροφά πολύ εύκολα την υγρασία, κρατείστε το μείγμα σε αεροστεγές δοχείο, σε ξηρό και δροσερό μέρος.

Ταιριάσματα: Αγαπά το σκόρδο, το μπαχάρι, την κανέλα και τα ξερά μυρωδικά

0%
Drag View Close play