Μείγμα King Spice

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.
Ταυτότητα: Η δημιουργία μειγμάτων μπαχαρικών, ο συνδυασμός γεύσεων και  αρωμάτων, όπου καθένα διατηρεί την ταυτότητά του αλλά όλα μαζί συνθέτουν ένα καινούργιο σύνολο, αποτελεί ένα δύσκολο εγχείρημα, που βρίσκεται ίσως στην καρδιά της μαγειρικής τέχνης και εξελίχθηκε μαζί της. Με το πέρασμα των χρόνων, σε κάθε τοπική κουζίνα, αλλά ακόμα και σε κάθε νοικοκυριό, επινοήθηκαν τεχνικές και συνδυασμοί, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα, τις γευστικές συνήθειες, τις θρησκευτικές δοξασίες, αλλά και την εποχή ή το είδος του φαγητού, που έκαναν τις ίδιες πρώτες ύλες να μοιάζουν διαφορετικές. Η αδιαμφισβήτητη εμπειρία και γνώση του Μπαχάρ, του επιτρέπει να δημιουργεί τα απολαυστικά μείγματα, που καλύπτουν όλες τις ανάγκες και προτιμήσεις. Το μείγμα King Spice θα σας μεταφέρει νοερά στις κουζίνες της Κύπρου και της Μέσης Ανατολής.
Μορφή: Σπασμένοι σπόροι κόλιανδρου, σπόροι μουστάρδας, σπασμένο πιπέρι, λέπια καυτερής πιπεριάς, αποξηραμένο κρεμμύδι, αποτελούν τα βασικά συστατικά αυτού του πολύχρωμου μείγματος.
Αρώματα και γεύση: Στη μύτη επικρατούν τα αρώματα του κόλιανδρου και του μαύρου πιπεριού, ενώ στη γεύση γίνεται αισθητό, αλλά όχι δυσάρεστο, το κάψιμο της πιπεριάς, που παντρεύεται με τη δροσιστική παρουσία του κόλιανδρου.
Στην κουζίνα: Δοκιμάστε το σε μαρινάδες για χοιρινό ή μοσχάρι. Ιδανικό για να δώσει μια διαφορετική, έντονα αρωματική και πικάντικη, νότα στα πιάτα με μαγειρευτό αρνί, μοσχάρι ή χοιρινό. Ρυθμίστε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο πικάντικο θέλετε το φαγητό σας.

Ταιριάσματα: Για μεγαλύτερη αρωματική ένταση και πολυπλοκότητα, μπορείτε να προσθέσετε στο φαγητό κανέλα, μπαχάρι και δάφνη.

0%
Drag View Close play