Μείγμα λεμονοπίπερο

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.
Ταυτότητα: Το λεμόνι και το πιπέρι είναι ένας κλασικός γευστικός συνδυασμός, αφού η οξύτητα του πρώτου αναδεικνύει τα αρώματα του δεύτερου. Με την προσθήκη αλατιού δημιουργείται το βασικό μείγμα, που νοστιμίζει σχεδόν οποιοδήποτε πιάτο.
Μορφή: Μικρά κομμάτια αποξηραμένης φλούδας λεμονιού, παντρεύονται με χοντρό αλάτι και σπασμένα μαύρα και πράσινα πιπέρια.
Αρώματα και γεύση: Στη μύτη κυριαρχεί το πικάντικο άρωμα του πιπεριού, που υποστηρίζεται διακριτικά από λεμονάτες νότες. Στο στόμα δημιουργείται ένας ισορροπημένος συνδυασμός, ανάμεσα στο ευχάριστο κάψιμο των πιπεριών, την  οξύτητα της λεμονόφλουδας και την αρμύρα του αλατιού. Αρωματικά, προβάλλεται περισσότερο το λεμόνι.

Στην κουζίνα: Ιδανικό για κάθε είδος ψαριού, ψητού ή μαγειρευτού. Ταιριάζει επίσης πολύ καλά σε κοτόπουλο ψητό ή κατσαρόλας, σε λευκά κρέατα ψητά, αλλά και σε κρέατα με άσπρη σάλτσα. Το λεμονοπίπερο ζωντανεύει τα «άγευστα» λαχανικά, νοστιμίζει τα βραστά αυγά και ανεβάζει γευστικά τις σαλάτες. Όταν το χρησιμοποιείτε σε φαγητά κατσαρόλας ή φούρνου είναι προτιμότερο να το προσθέσετε στην αρχή ή κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Στα ψητά της σχάρας και στα τηγανητά μπορείτε να το προσθέσετε στο τέλος.

Ταιριάσματα: Τα τρία βασικά υλικά του μείγματος ταιριάζουν σχεδόν με όλα τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.

0%
Drag View Close play