Μείγμα παναρίσματος με κάρι, για σνίτσελ

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Η ανταλλαγή ιδεών, τεχνικών, υλικών και γεύσεων ανάμεσα στις κουζίνες του κόσμου είναι ένα φαινόμενο που υπήρχε πάντα, ή τουλάχιστον από όταν οι άνθρωποι άρχισαν να ταξιδεύουν –όχι οπωσδήποτε για ειρηνικούς σκοπούς. Πήρε, όμως, μεγάλες διαστάσεις από όταν η τεχνολογία εκμηδένισε τις αποστάσεις και κατάργησε τα στεγανά στην κυκλοφορία των πληροφοριών. Έτσι, από την επαφή και την ανάμειξη διαφορετικών μαγειρικών παραδόσεων, δημιουργήθηκαν νέοι,  απρόσμενοι και ενδιαφέροντες γευστικοί συνδυασμοί. Για παράδειγμα, στο μείγμα που σας προτείνει το Μπαχάρ συναντιούνται μια γαλλική τεχνική –το πανάρισμα–, μια αυστριακή συνταγή και ένα μείγμα μπαχαρικών συνδεδεμένο με την ινδική κουζίνα.

Μορφή: Ο κουρκουμάς από το κάρυ δίνει το κίτρινο χρώμα της βάσης, που πάνω της απλώνονται η γαλέτα, το σουσάμι, το σχοινόπρασο, τα corn flakes, το μαυροσούσαμο και τα  μπαχαρικά.

Αρώματα και γεύση: Επικρατούν τα εξωτικά αρώματα του κάρυ, με πρωταγωνιστές το μοσχοσίταρο, τον κουρκουμά και το κύμινο. Ευχάριστα πικάντικο στο στόμα, με ελάχιστο αλάτι.

Στην κουζίνα: Βουτήξτε τις λεπτές φέτες του κρέατος (μοσχάρι, χοιρινό ή και κοτόπουλο) σε αλεύρι, έπειτα σε χτυπημένο αυγό ή γάλα και στη συνέχεια περάστε τες από το μείγμα για πανάρισμα, ώστε να καλυφθούν και οι δύο πλευρές τους. Τηγανίζετε ανάλογα με το είδος του κρέατος και τις προτιμήσεις σας. Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το μείγμα για να πανάρετε πατατοκεφτέδες ή άλλους κεφτέδες λαχανικών.

Ταιριάσματα: Ίσως χρειάζεται να προσθέσετε λίγο αλάτι.

0%
Drag View Close play