Μείγμα σκορδοπίπερο

Scroll Down — Scroll Created with Sketch.

Ταυτότητα: Δύο από τα δημοφιλέστερα αρτύματα, σχεδόν σε όλες τις κουζίνες του κόσμου, παντρεύονται σε τούτο το μείγμα που ετοιμάζει και σας προτείνει το Μπαχάρ. Αλλά επειδή γάμος χωρίς καλεσμένους δεν γίνεται και επειδή στην ελληνική μαγειρική σπάνια αυτά τα υλικά πάνε μόνα τους, δίπλα στο Άλλιον το ήμερο, το σκόρδο δηλαδή, και το Πέπερι το μέλαν, το αγαπημένο μαυροπίπερο, έρχονται να προστεθούν μπαχαρικά και μυρωδικά που αποπνέουν Μεσόγειο. Με την σχεδόν 80χρονη εμπειρία του Μπαχάρ, το δενδρολίβανο, το καυτερό μπούκοβο, το ξερό κρεμμύδι, ο κουρκουμάς και φυσικά το θαλασσινό αλάτι, συνδυάζονται ιδανικά με τους δυο πρωταγωνιστές, δημιουργώντας ένα πραγματικά πρωτότυπο μείγμα.   

Μορφή: Πορτοκαλοκίτρινη σκόνη, όπου ξεχωρίζουν, χοντροαλεσμένα, τα βασικά συστατικά του μείγματος.

Αρώματα και γεύση: Όπως είναι αναμενόμενο το χαρακτηριστικό άρωμα του σκόρδου επικρατεί στο σύνολο, χωρίς όμως να το δυναστεύει, ενώ σε δεύτερο πλάνο «παίζει» το δενδρολίβανο. Στο στόμα, η παρουσία του πιπεριού και του μπούκοβου είναι αισθητή, αλλά όχι ενοχλητική, όπως και του αλατιού, ενώ επαναλαμβάνονται τα αρώματα της μύτης.

Στην κουζίνα: Από τη σύνθεσή του καταλαβαίνει κανείς πως το μείγμα σκορδοπίπερου μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν παντού, εκτός βέβαια από τη ζαχαροπλαστική. Είτε μόνο του, είτε «εμπλουτισμένο» με άλλα μπαχαρικά, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε συνταγής, αλλά και τις γευστικές σας προτιμήσεις, το Σκορδοπίπερο του Μπαχάρ θα γίνει ο καλύτερος φίλος στην κουζίνα σας.

Ταιριάσματα: Εξαιρετικά φιλικό σε όλα τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά, χρειάζεται προσοχή μόνο στο αλάτι και στα καυτερά υλικά, για να μην ξεπεράσετε τα όρια των αντοχών σας.

0%
Drag View Close play